https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Pomurje z rekordno zmago

Murska Sobota, 23.10.2019  

Rokometaši Pomurja, ki so v soboto ob 19. uri v športni dvorani OŠ III odigrali srečanje 3. krogu 2. državne rokometne lige za moške, so visoko premagali ekipo Kronos iz Logatca. Že ob polčasu so vodili z 17:8 in na koncu zasluženo slavili z 37:16. Ne spomnimo se kdaj je kateri od nasprotnikov moral priznati premoč prekmurskih rokometašev za več kot 20 zadetkov.

RK Pomurje - RK Kronos 37:16 (17:8)

RK Pomurje: Matej Niedorfer 13, Boštjan Žižek - Cvetko 5 (2/2 iz 7m), Aljoša Munda 5 (1/1 iz 7m), Jure Hedl 4, Dorian Kocan 2, Aljaž Hameršak 2, Tobi Torič 2 (1/2 iz 7m), Rok Rubin 2 (1/1 iz 7m), Gregor Falež 1, Aleš Pintarič 1 (1/2 iz 7m), Marko Štumpf, Jernej Hedl, Tilen Prosenjak 6 obr., Boštjan Belec 6 obr., Fabijan Vild-Marič 1 obr., Trener: Alan Potočnjak

RK Kronos: Gašper Hočevar 7 (4/4 iz 7m), Tilen Musar-Kumer 3, Tilen Virant 2, Boštjan Valentinčič 2, Iztok Jurkovič 1, Kliment Purkart 1, Hibi Atsushi, Jani Stojanov, Miha Oštir, Luka Okorn, Luka Magdalenič, Tim Lukič, Andraž Jereb, Tom Virant, Trener: Nedeljko Ribič

7metrovke: RK Pomurje 6/8, RK Kronos 4/4

Izključitve: RK Pomurje 2 min, RK Kronos 8 minut

Do rezultata 2:2 je bilo izenačeno. Favoriziranim Pomurcem v začetku tekme ni uspelo pobegniti gostom in Logatca, ki so imeli precej težav pri pripravljanju priložnosti in posledično doseganjem zadetkov. Pri rezultatu 5:3 je domači trener Potočnjak že v 11. minuti vzel minuto odmora, ki je očitno pomagala. Domači so namreč do 19. minute naredili delni izid 6:1 in povedli z 11:5. Tudi v zadnji tretjini prvega polčasa so domači prevladovali in počasi, a vztrajno poviševali prednost do končnih 17:8 ob koncu prvega polčasa.

Začetek drugega polčasa je bil še boljši za domače rokometaše. Prvi gol so gostom dovolili šele v 6. minuti drugega polčasa in do 39. minute so jih rokometaši Pomurja zadeli že 8, ter povedli z 25:9. Med 43. in 51. minuto so domači ponovno naredili delni izid 6:1 in 9 minut pred koncem vodili že z 33:12. Do konca tekme so dobili priložnost vsi igralci obeh ekip. Domači so tekmo zmagali z že omenjenih 37:16.

Ekipa Kronosa, ki je prvih dveh krogih izgubila, tokrat ni bila dorasla ekipa razigranim domačinom, kjer je najbolj izstopal Matej Niedorfer, ki je iz igre dosegel 13 zadetkov. Vratarja Boštjan Belec in Tilen Prosenjak sta zbrala po 6 obramb, Fabijan Marič Vild je dodal eno. Odlično so domači igrali predvsem v obrambi, kjer je "kraljeval" slavljenec Aljaž Hameršak, ki je nasprotnim igralcem "podelil" kar 6 blokad. Tudi njegovi soigralci si za obrambne naloge zaslužijo visoko oceno. V napadu pa je približno 80 gledalcev videlo hitro in učinkovito igro.

Rokometaši Pomurja so po 3. krogih na prvem mestu, kjer bodo ostali tudi po 4. krogu ko so prosti. Na 1. mestu se jim lahko pridruži ekipa Sevnice ali ekipa Alplesa, ki se bosta srečala v 4. krogu in zaostajata za dve točki.

Rokometaši Pomurja so v naslednjem krogu prosti, v 5. krogu, 16. 11. 2019 ob 19:00 pa ponovno igrajo v domači dvorani proti ekipi Škerjanc Jadran Hrpelje Kozina, ki je trenutno z zmago in dvema porazoma na 6. mestu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.