https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Moravskih Toplicah potekal četrti dobrodelni jesenski koncert

Moravske Toplice, 23.10.2019 ob 6:05  

Četrti dobrodelni jesenski koncert v Evangeličanski cerkvi v Moravskih Toplicah se je letos odvijal v soboto, 19. oktobra, v organizaciji Evangeličanske cerkvene občine Moravske Toplice in Evropskega reda vitezov vina, Legature za Pomurje.


Legature za Pomurje se je projektu priključil oz. sooblikoval njegov nastanek s ciljem, da se osnovno poslanstvo Reda, torej zavzemanje za vinsko kulturo, za čaščenje žlahtnega vina in plemenitosti duha ter za mir, dopolni z dobrodelnostjo. Iz občine Moravske Toplice so sporočili, da Moravske Toplice so in bodo stalna lokacija koncertov, saj je častni škof Geza Erniša tudi redovni vikar Evropskega reda vitezov vina. Zbrana sredstva se bodo tudi v prihodnje namenjala pomoči potrebnim družinam in to na celotnem področju legature oz. regije. Na letošnjem dobrodelnem koncertu je z vrhunskim programom nastopil Komorni moški zbor LEK pod vodstvom dirigenta Milivoja Šurbeka.

Komorni moški zbor LEK je bil ustanovljen pred 41 leti in je nadomestil prvotni LEK-ov oktet. V maju 1996 je imel koncert ob obisku papeža Janeza Pavla II. v Sloveniji. Leta 1999 je nastopal v Kanadi in v Združenih državah Amerike. V letu 2004 je koncertiral z Orkestrom Slovenske vojske v Slovenski filharmoniji. Leta 2007 je na festivalu Praga Cantat osvojil zlato priznanje. V letu 2009 se je udeležil tekmovanja na festivalu v Nici, leta 2010 pa je na Tonen2000 festivalu v Westlandu na Nizozemskem osvojil dve srebrni nagradi in zlato na tekmovanju Festa Choralis v Bratislavi na Slovaškem leta 2013. Pred nekaj dnevi je na festivalu Bratislava Cantat osvojil srebrno priznanje. Milivoj Šurbek zbor vodi že 27 let. Kot visoko izobražen in vsestranski glasbenik je pričel z zborom izvajati tudi kompozicije modernih skladateljev.

*Foto: Občina Moravske Toplice

Prof. Milivoj Šurbek je vsestranski glasbenik. Nastopa kot pianist, korepetitor – spremljevalec na koncertih vokalnih solistov, kot dirigent na opernih in koncertnih odrih, večkrat pa tudi sodeluje kot član žirij na mednarodnih tekmovanjih. Študiral je klavir in dirigiranje v Ljubljani na Akademiji za glasbo, kasneje se je izpopolnjeval na ustanovi Guidhall School of Music v Londonu. Vrsto let je bil dirigent v Ljubljanski operi, od leta 1985 do 1991 redni profesor na državni univerzi Osaka-Kyoto, kjer je poučeval mojstrska razreda dirigiranja in klavirja, vodil simfonični orkester, mešani zbor in operno šolo. Od leta 1991 do 2000 je bil umetniški vodja in glavni direktor Pihalnega orkestra slovenske policije, kasneje glavni dirigent Orkestra slovenske vojske. Vrsto let je bil vabljen kot gostujoči umetniški vodja na številne koncerte v Ljubljani in tujini. Kot habilitiran redni profesor je na Akademiji za glasbo v Ljubljani predaval dirigiranje in partiturno igro, ansambelsko petje, glasbeno interpretacijo, ter vodil pihalni orkester.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.10.2019 ob 19:31 gost gost

      V Moravskih Toplicah potekal četrti dobrodelni jesenski koncert, in to se bo nadaljevalo do novega leta, potem bomo na to kar smo govorili za eno leto pozabilo !!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.