https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ne zamudite pestrega čarovniško obarvanega prihajajočega vikenda

24.10.2019 ob 18:00  

Ta vikend ne zamudite pestrega čarovniškega dogajanja ter drugih jesenskih in glasbeno obarvanih dogodkov. V soboto in nedeljo bo zabavno v Rakičanu, kjer bo potekala tradicionalna Noč čarovnic, pestro čarovniško dogajanje pa se bo nadaljevalo tudi v sredo.


Dogajanje v petek (25. oktobra)

V petek, 25. oktobra Študentsko – mladinski klubu Klinka organizira dogodek Klizka, ki bo potekal od 21. ure dalje v Mladinskem centru Gornja Radgona. Vsako leto oktobra se Klinkin »N« zašibi (beri: napije) pod vplivi študentskih žurk in se prevrne v Z. Tako je nastala Klizka.  Klízka -e ž (i) klinkastična zabava, ki se zgodi enkrat na leto, na katero pridejo vsi zabave željni/-e študenti/-ke, dijaki/-nje, mladi, stari in mladi po srcu: na Klizki bo odličen žur, na Klizki se delijo tudi Klinka majice. Nastopila bo skupina The Cock Tails.

Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer vas lepo vabi na letni koncert: Od klasike do rocka, kjer vam bodo predstavili pester program različnih glasbenih zvrsti. Koncert bo v petek, 25. oktobra 2019, ob 19.uri v Domu kulture Ljutomer. Na odru se nam bodo pridružili mladi glasbeniki, pevci iz Glasbene šole Murska Sobota in Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Možna je predhodna rezervacija vstopnic na tel. št.: 02 584 97 87. Vstopnice je možno dobiti tudi uro pred koncertom v Domu kulture Ljutomer.

Krajevna skupnost Bakovci in VKITŠD Bakovci vabita v petek ob 16. uri na Kostanjev piknik in čarovniški show, ki bo potekal na ŠRC Bakovci. Potekale bodo delavnice izrezovanja buč (vsak prinese s sabo 1 bučo), sledi čarovniški show z ABRAKADABR-o iz Ptuja. Ob 19. sledi presenečenje. Za pečen kostanj in pijačo bo poskrbljeno! Vabljeni otroci, starši ter vsi mladi po srcu.

Dogajanje v soboto, nedeljo in sredo (26., 27. in 30. oktober)

Letošnje leto bodo dvorec Rakičan že sedmič zajele čarovnice in priredile kar trodnevno čarovniško zabavo Ples - noč čarovnic, ki se bo pričela v soboto, 26.10. v večernih urah, se nadaljevala v nedeljo 27.10. od 13:00 ure naprej, vse tja do zgodnjih jutranjih ur in se s kratko pavzo zaključila v sredo 30.10., s popoldanskim programom ter večerno zabavo. Pripravili so pester, srednjeveško in čarovniško-zabavno obarvan program namenjen vsem generacijam. Prireditev bo potekala v vsakem vremenu – tudi v čarovniško ogrevanem velikanskem šotoru. Podrobnejše dogajanje preverite tukaj.

Dodatno dogajanje v soboto (26. oktobra)

V soboto 26. oktobra v MIKK Murska Sobota prihaja skupina džeZZva. Glasba kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje tako s tradicijo ameriške jazz kulture z elementi evropske klasične glasbe, kot tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Zelo senzibilna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov prepriča še tako zahtevno in širšo množico poslušalcev. Razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop. Na slovensko glasbeno sceno so opazno stopili leta 2014, s prvencem džeZZva. Album je bil uvrščen med 20 najboljših slovenskih glasbenih izdelkov po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija.

Dodatno dogajanje v nedeljo (27. oktobra)

Pri cerkvi sv. Helene na Pertoči se bo na Turmanovi kmetiji, ki stoji v Večeslavcih 44 v občini Rogašovci, v nedeljo 27. oktobra, dogajal 5. Mozaik goričkih dobrot. Od 11:00 naprej bo dišalo po goričkih dobrotah in kislem zelju, Turmanovi pa obljubljajo, da bodo poskrbeli za dobro voljo za vse generacije. Zabavali bodo Tilen Artač, Desa Muck, FD Vrbe in Beltinski tamburaši.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.10.2019 ob 6:29 77 gost

      Jebeš čarovnice,vsaki dan jih vidim na tisoče.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.10.2019 ob 7:36 Ferek gost

      Trij frtale na desejt???

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.