https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad do tretje zmage doma

Murska Sobota, 24.10.2019  

V sredo, 23. oktobra, je v Športni dvorani OŠ I bilo odigrano srečanje 3. kroga 1.DOL za Moške, kjer so se domači odbojkarji pred približno 200 gledalci pomerili z ekipo Hoče. Srečanje so dobili domačini ki so slavili s 3 : 0.


PANVITA Pomgrad – HOČE  3:0

Izidi nizov: 25:18, 25:23 in 25:22.

PANVITA POMGRAD: Vori, Novak, Vinkovič, Drvarič 6, Ražnatović 8, Pulko 13, Grabar, Bedrač 9, Marovt 4, Plesec 9 in Vrabl (libero). Trener: Aleš Hribar.

HOČE: Cafuta 8, Crnjanski 4, Klinc, Pušnik 1, Kolman 1, Radović 18, Franc, Leva 4, Mejal 4, Šikanič, Založnik 7, Zidar in Ratkai (oba libero). Trener: Jurij Čopi.

Vsega slabo uro so tokrat potrebovali odbojkarji Panvite Pomgrada, da so strli odpor ambicioznih gostov iz Hoč, ki pa so se dejansko resno upirali domačinom zgolj v drugem nizu.

Sobočani so tekmo proti Hočam vzeli še kako resno in pričeli odločno. Raznovrstnejši napad in gostujoče napake so botrovale hitro dobljenemu uvodnemu nizu, ki so ga Sobočani zaključili po prednosti petih točk po 16:11 in nato niz zgolj še rutinirano odigrali do konca. Domači korektor, Zlatko Pulko je za zadnjo točko v uvodnem nizu v bloku lepo ujel gostujočega sprejemalca Založnika.

Drugi niz pa je bil na koncu še najbolj izenačen. Panvita Pomgrad je povedla takoj na začetku, nato pa vajeti igre prepustila gostujočim odbojkarjem. Ti so vodili praktično do 16. točke, ko je Sobočanom uspelo izenačiti. Tekmeca sta se nato izmenjavala v vodstvu za točko do 19:19, ko so Hoče povedle z 21:19, a so Sobočani izid hitro izenačili in povedli z 22:21.

Hoče so nato še zadnjič vodile pri 22:23, po izenačenju na 23. točki pa je odločilno potezo potegnil domači trener, Aleš Hribar, ki je na servis poslal mladega Žana Vorija. Po slabšem gostujočem sprejemu je naprej domači trojni blok ustavil Miomira Crnjanskega, po še enem slabem sprejemu pa je blok Žana Bedrača zadnjo točko v drugem nizu spremenil v domače vodstvo v nizih z 2:0. 

Zadnji, tretji niz pa je bil nato bolj ali manj samo še formalnost. Panvita Pomgrad ga je odlično pričela, saj je ravno Bedrač po treh zmagovitih začetnih udarcih naredil odločilno razliko in ostal na servisu za domače vodstvo do izida 6:0. Hoče so se nato razigranim Sobočanom v nadaljevanju vmes uspele približati na vsega dve točki razlike (13:11 in 16:14), kaj več pa tokrat Čopijevi varovanci proti razigrani domači zasedbi kljub številnim menjavam niso zmogli.

Še najbolj so se domačinom zašibila kolena po točki neposredno s servisa gostujočega organizatorja igre, Primoža Mejala za znižanje izida na 24:22. Sledila je druga minuta odmora na zahtevo domačega trenerja, Aleša Hribarja. Ponesrečen domači sprejem pa je nato v točko spremenil ter končal tekmo kar prvi domači organizator igre, Urban Drvarič z zadnjo točko na tekmi za zmago proti Hočam z maksimalnih in realno vse prej kot pričakovano gladkih 3:0.

Prvenstvo v 1. DOL za moške se nadaljuje konec tedna, ko Panvita Pomgrad v soboto, 26. oktobra gostuje pri Šoštanju Topolšici, Hoče pa bodo pred domačim občinstvom igrale proti Krki.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2019 ob 12:59 Risto Kubura gost

      Nič pa ne poročate o tem, da se je moj stari oče ukozio!!!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.