https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Prekmurka nagrajena za najboljšo žensko vlogo

24.10.2019 ob 12:00  

Nataša Matjašec Rošker je sinoči na 34. festivalu »Gavelline večeri«, ki je od 11. do 23. oktobra potekal v gledališču GDK Gavella v Zagrebu, prejela nagrado za najboljšo žensko vlogo za vlogo Sophie von Essenbeck v uprizoritvi Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor Somrak bogov v režiji Dalibora Matanića.


Žirija festivala, ki so jo sestavljale Biserka Ipša, predsednica, Anica Tomić, režiserka, in Gea Vlahović, gledališka kritičarka, je v utemeljitvi zapisala: "Nagrado 34. festivala Gavelline večeri za najboljšo žensko vlogo podeljujemo virtuozni kreaciji lika demonske manipulatorke, ki grozovito plete mrežo spletk in umorov, zgrajeni na mešanici diabolične erotike, ledene seksualnosti in strastnega pohlepa. S koncentracijo, ki ves čas priteguje pozornost, avtoritarno prisotna na odru je hkrati obsceno amoralna in spektakularno nadvladujoča, vse do svojega končnega padca, ko se nenadoma zruši v skoraj katatonično stanje v izredni gledališki demonstraciji popolnega moralnega in človeškega propada. Lik Sophie von Essenbeck iz znamenitega filma Luchina Viscontija v predstavi Somrak bogov v izvedbi Drame Slovenskega narodnega gledališča Maribor in v režiji Daliborja Matanića Nataša Matjašec Rošker igra z vzvišeno avtoriteto brezkompromisne igralske veščine. Zgradila je vlogo, ki je bila na letošnjem festivalu najmočnejši ženski igralski dosežek."

*Foto: sng-mb.si

34. festival Gavelline večeri je potekal od 11. do 23. oktobra v gledališču GDK Gavella v Zagrebu. V letošnjem programu se je zvrstilo 10 predstav iz Zagreba, Splita, Varaždina, Sarajeva, Beograda, Ljubljane in Maribora, ki so v prejšnji sezoni izstopale in pokazale navdih ter spretnost ustvarjalcev, da živahno komunicirajo z občinstvom, raziskujejo možnosti in doseg dramskega gledališča danes, pa naj gre za priredbe klasičnih dram, sodobnih tekstov ali pretvorbo filmskih del v gledališke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.10.2019 ob 16:50 lili gost

      Prvič slišim in prvič jo vidim in to samo na sliki in je tak pomembna .Ja seveda res Prekmurka je .

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.10.2019 ob 17:26 Emma gost

        Vabim vas v zasebni seks klub - www.getmeets.com To je najboljši kraj za iskanje spolnega partnerja! Čakam te tam :)

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.