https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Zbiranje denarja za Galovo operacijo rokic se nadaljuje

04.11.2019 ob 11:00  

Starša šestletnega Gala iz Dupleka, ki se bori s prirojeno deformacijo rok in bi za nujno operacijo v ZDA potreboval 120.000 evrov, nadaljujeta s humanitarno akcijo zbiranja denarja za sina, sedaj preko Nadškofijske Karitas v Mariboru.

Glede številnih nejasnosti, žalosti in goljufij, ki so se zbrale okoli zbranega denarja s prejšnjim društvom Maus, so se starši odločili, da bodo nadaljevali zbiranje prostovoljnih prispevkov, saj denar za sinovo operacijo še vedno nujno potrebujeta. Sedaj zbiranje poteka preko druge organizacije in sicer Nadškofijske Karitas Maribor, ki tako pomeni novo upanje za Gala.

Podatke kamor lahko nakažete prostovoljni prispevek je naveden spodaj:

 

V začetku novembra prirejajo v ta namen v Mariboru tudi dve prireditvi, Ftrgatev, pri kateri bosta pomagali tudi klet Radgonske gorice in mariborski kino Maribox; ter Gala hip hop koncert, kjer se bo prav tako zbiral denar za Gala.

Foto: Andrej Petelinšek (Večer)

Šestletnega Gala želijo odpeljati na operacijo k specialistu Droru Paleyju, ki je v zasebni kliniki na Floridi že pomagal nekaterim slovenskim otrokom, a Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije po navedbah medijev posega ne namerava plačati. Operacija je predvidena junija prihodnje leto, za zdaj navedenih podatkih pa je društvo poravnalo okoli 9000 evrov predplačila.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.11.2019 ob 14:18 štefan gost

      Lahko bi tudi omenili da ZZZS plača tako zdravljenje v Sloveniji. Celo v avstriji. Se pravi tukaj se zbira denar za modrije staršev ki ne zaupajo našim domačim zdravnikom.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.