https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Murski Soboti žalna slovesnost pred dnevom spomina na mrtve

Murska Sobota, 29.10.2019 ob 12:10  

Danes je na pokopališču v Murski Soboti potekala žalna slovesnost pred dnevom spomina na mrtve.

Mestna občina Murska Sobota je v sodelovanju z mestno organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB Murska Sobota priredila žalno slovesnost pred dnevom spomina na mrtve, kjer so se spomnili na umrle v obeh svetovnih vojnah ter na vse preminule, ki počivajo na pokopališču v Murski Soboti.

Zbrane je nagovoril Drago Ribaš, predsednik Policijskega Veteranskega društva "Sever" za Pomurje, ki se je sprehodil skozi zgodovino in spomnil na 25. junij 1991, ko smo dobili v svoji domovini tudi svojo državo, vendar se zvezna oblast in predvsem armada s tem nista sprijaznili in v Sloveniji je tekla kri.  

"Zato sedaj, ko se odločamo kaj bomo počeli s svojo državo ne smemo pozabiti prizadevanj naših prednikov, ki so se z bojem in tudi že s tem, da so ostali Slovenci, pripomogli, da imamo danes možnost odločanja o sebi. Ne smemo pozabiti njihovih sanj o boljši bodočnosti, ko ne bo nihče več lačen, ko se bo vsakdo lahko izučil poklica, ki si ga želi, ko bo vsakdo lahko živel današnjega človeka vredno življenje. Ko rojak prsti bo vsak, ne vrag le sosed bo mejak," je povedal Ribaš.

 

V kulturnem programu je nastopilo Društvo upokojencev Murska Sobota.

Ob tej priložnosti so vence položili ob spomenikih padlih partizanov, internirancev in vojakov Rdeče armade. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.