https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Uspešno zaključen 9. Pomurski ornitološki vikend v Svetem Juriju ob Ščavnici

Sv. Jurij ob Ščavnici, 03.11.2019 ob 12:00  

Člani Pomurske sekcije Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS) so v začetku krompirjevih počitnic, med 25. in 28. oktobrom, izvedli že deveti Pomurski ornitološki vikend (POV), ki je letos potekal na Osnovni šoli Sv. Jurij ob Ščavnici. Udeležilo se ga je 23 učencev iz 8 osnovnih šol ter 9 mentorjev, učenci pa so tako spoznavali ptice in njihova življenjska okolja.



Med petkom in ponedeljkom so tako učenci spoznavali ptice in njihovo oglašanje na terenu v okolici šole, ob Blaguškem jezeru in stari strugi Ščavnice, prisluhnili zanimivim predavanjem, se pomerili v osvojenem znanju ter ga predstavili zbranim gostom in staršem na zaključni prireditvi. »Otroke je še posebej navdušil obisk Blaguškega in Gajševskega jezera, kjer so spoznavali vodne vrste ter zanimive preletnice, ki so jih predstavili na svojih plakatih ob zaključku,« je povedala Nataša Bavec, vodja 9. POV-a.

*Foto: Monika Podgorelec (DOPPS)

Udeleženci, razdeljeni v posamezne skupine (Vodne ptice, Ptice gozda, Ujede in sove, Ptice preletnice in prezimovalke, Gnezdilnice), so z mentorji raziskovali pester ptičji svet. Tekom Pomurskega ornitološkega vikenda so opazili in slišali 69 vrst ptic. »Pomurski ornitološki vikend je razkril meglo pred mojimi očmi. Nisem si mislil, da je toliko vrst ptic in da imajo takšne posebne zmožnosti. S prijaznimi mentorji in njihovo profesionalno opremo smo lahko res raziskali in razumeli ptice,« je povedal Filip Lev.

*Foto: Gregor Domanjko (DOPPS)

Letošnjega Pomurskega ornitološkega vikenda ne bi bilo brez prostovoljcev (letos so v POV vložili okrog 500 prostovoljnih ur dela) ter donatorjev in sponzorjev. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.