https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Izdelajte svoj čoln in se pomerite na tekmovanju Sam svoj čolnar

 

Tako kot vsako letu bo tudi letos v okviru Polanskih dnevov na ŠRC Berek organizirano vseslovensko tekmovanje čolnov lastne izdelave Sam svoj čolnar. Organizatorji že nekaj časa delajo vse, da bi bila osma izvedba čolnarja, ki se bo odvila 6. avgusta, najboljša doslej.

"Glede na to, da bomo prireditev Sam svoj čolnar letos organizirali že osmič, smo si čez leta nabrali že dovolj izkušenj, da nam priprave ne povzročajo preveč težav. Kljub temu pa si, kot vsako leto, želimo vpeljati nekaj novitet, ki bi naj še dodatno popestrile in izboljšale dogajanje," pravi vodja prireditve Matjaž Vugrinec.

Tako bo letos poseben poudarek na prireditvenem prostoru, ki bo bolj naravno obarvan, znova bo možnost kampiranja. Po samem tekmovanju pa bodo  prvič priredili koncert in sicer bo nastopil Jean Bačić Quartet. Kar se tiče nagrade za najboljše čolnarje bodo bogatejše kot lani in bodo spet finančne, se pravi, da bodo finančno nagrajene prve tri ekipe. Tudi ostale ekipe ne bodo ostale praznih rok in bodo, ne glede na uvrstitev, deležne posebnih nagrad.

Opogumi se in izdelaj svoj čoln

Ker Sam svoj čolnar ni le tekmovanje, ampak tudi zabava, ki se prične z izdelavo čolna in prvih testiranj. Pravila, kakšnih dimenzij in lastnosti je lahko čoln, so zelo enostavna in si jih lahko ogledate spodaj:

- maksimalne dimenzije čolna 4×2 m in 1 m ugreza

- motorni pogon ni dovoljen, pri plovbi si lahko pomagate le z močjo čolnarjev

- čoln naj bo sestavljen iz vsaj 15 delov, ki ne smejo biti čolnarjem in okolju škodljivi (žebelj in vijak ni del), ali sodnikom upravičite svoj načrt

- število tekmovalcev v čolnu ni omejeno- čoln, ki je že sodeloval na prireditvi v preteklih letih, lahko sodeluje le pod pogojem, da mu je bila očitno dodana/spremenjena/odvzeta kaka funkcionalnost oz. je doživel večjo stilsko preobrazbo, o čemer bo presodila strokovna komisija.

In kako postati zmagovalec?

Najprej je potrebno uporabiti možgane in preučiti, kako zasnovati čoln, da boš čim hitrejši, okretnejši, lepši in inovativen. Polovico točk vam bo prinesel zanimiv izgled in domiselnost, tehnična dovršenost čolna in sam nastop čolnarjev. Za drugo polovico točk pa se boste udarili neposredno z nasprotniki in časom v naslednjih štirih disciplinah: nabiranje zakladov, osvajanje otočkov, šprint z ovirami in bitka za Berek. V vsej tekmovalni vnemi pa ne pozabite: Važno je ostati nad vodo.

Foto: Totifoto.net

Več o prireditvi na www.samsvojcolnar.si

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.