https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Rekordno število prispevkov na mednarodni znanstveni konferenci »Prehrana, gibanje in zdravje«

Rakičan, 26.11.2019 ob 6:05  

V Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan od ponedeljka, 25. novembra, do srede, 27. novembra, poteka X. mednarodna znanstvena konferenca »Prehrana, gibanje in zdravje« na kateri se predstavljajo domači in tuji strokovnjaki s svojimi predlogi ter primeri dobre prakse s področja prehrane, gibanja, zdravja, socialnega varstva, gospodarstva ter vzgoje in izobraževanja.

 

264 prispevkov, avtorji iz 7 držav

Glavni cilj konference je prispevati k sodobnim metodam in oblikam dela na navedenih področjih. Na konferenci sodelujejo strokovnjaki iz Slovenije in tujine, in sicer iz Srbije, Španije, Italije, Turčije, Avstrije in ZDA.

Direktor RIS Dvorca Rakičan, dr. Robert Celec, je poudaril, da letošnja konferenca preseneča v vseh pogledih. Sprejetih je bilo rekordno število prispevkov, kar 264, od tega 258 strokovnih in 6 znanstvenih prispevkov. Skupno sodeluje 276 avtorjev, večina jih prihaja s pedagoškega področja. Avtorji so v svoje prispevke prenesli primere dobre prakse ter izkušnje dela na terenu. Tudi kvaliteta prispevkov je na visokem nivoju, vsi prispevki, ki tega nivoja niso dosegali, so bili žal zavrnjeni. Izdan bo strokovni bilten v e-obliki, kjer bodo zbrani strokovni prispevki ter povzetki plakatov.

Člana organizacijskega odbora dr. Samo Fošnarič in mag. Breda Forjanič, sta izpostavlila, da je X. mednarodna znanstvena konferenca "Prehrana, gibanje in zdravje", ki poteka pod okriljem RIS Dvorca Rakičan, z vidika obravnavanih tem v vsej svoji širini ponuja dodaten vpogled v našo kvaliteto življenja vse od vrtca pa do pozne starosti. Število sodelujočih referatov je glede na jubilejno 10. konferenco temu tudi primerno veliko, kar nedvomno dviguje kvaliteto sporočilne vrednosti konference. Pri tem se konferenca vsebinsko dotakne tako raziskovalnega kot tudi strokovno - praktičnega segmenta proučevanja problematike v naslednjih štirih tematskih sklopih: prehrana, gibanje, zdravje ter vzgoja in izobraževanje. Ob pregledu vseh prispevkov je mogoče razbrati dokaj disperzni spekter dognanj, ki nas opominjajo, kaj vse že počnemo in kaj vse še lahko naredimo, da bi bilo naše življenje kvalitetnejše ter predvsem bolj zdravo.

V RIS Dvorcu Rakičan na letni ravni že tradicionalno organizirajo tri mednarodne znanstvene konference. V mesecu marcu bodo izvedli mednarodno znanstveno konferenco »EKOLOGIJA ZA BOLJŠI JUTRI« ter konec meseca junija 2020 še mednarodno znanstveno konferenco »IZZIVI IN TEŽAVE SODOBNE DRUŽBE«.

Več o konferenci najdete tukaj.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.