https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Folklorno društvo Vrbe pripravilo »Razčejsane bakanče«

Sveti Jurij, 29.11.2019 ob 6:05  

Folklorno društvo Vrbe je v nedeljo 24. novembra 2019 v dvorani OŠ v Svetem Juriju pripravilo 3. folklorno prireditev z naslovom »RAZČEJSANI BAKANČE«.

Folklorna dejavnost v občini Rogašovci je prisotna šele tri leta, zato skupini devetih parov ne zmanjka entuziazma. Tokrat so s prireditvijo Razčejsani bakanče prikazali čevljarski splet, saj želijo tovrstne običaje ohraniti za nove generacije.

Trudijo se da bi čim večjemu krogu ljudi prikazali folklorno dejavnost in ob tem tudi ohranjali običaje iz preteklosti, da ne gredo v pozabo. Skupino sta spremljala harmonikar Dominik Gider in na violini Mirjam Pintarič Mah.

Poleg domače Folklorna Skupina Vrbe so se na nedeljski prireditvi predstavili otroci podružnične osnovne šole Pertoča, folklorna skupina Jožef Košič iz Bogojine, ljubiteljska country plesna skupina pod imenom CAWBOY RITEM iz Kranja, ter posebni gostje Prifarski muzikantje.

Vse skupaj pa sta v šopek lepega in veselega popoldneva povezala Martin in Mejke.

Foto: Folklorno društvo Vrbe

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2019 ob 11:59 feri gost

      NO TUDI TALE DEL GORIČKEGA SE JE ZAČEL PREBUJATI ! Tele frajle z klobuki pa bi bilo potrebno dobro nabrisat!!??Akratka za pozdravit.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.