https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Preverite, pester program dogajanja ta konec tedna

29.11.2019 ob 9:00  

Tudi ta konec tedna ponuja številne raznolike dogodke, ki bodo popestreni z 1. adventno nedeljo in pridihom božičnih praznikov, na sporedu pa so tudi številni koncerti za vse glasbene okuse. Za vas smo zbrali nekaj dogodkov in prireditev, na katere se lahko odpravite.


Dogodki v petek, 29. novembra 2019

V petek, 29. novembra, ob 19. uri  bo v športni dvorani OŠ I v Murski Soboti potekal koncert Prekmurske godbe Bakovci z naslovom Zgodbe Prekmurja ob 100. obletnici združitve Prekmurja z matičnim narodom. Sodelovali bodo naslednji glasbeni gostje: Prašnati, skupina prekmurskih glasbenikov, ki poustvarjajo zvoke Panonije, Tjaša Cigut, prekmurska pevka, umetnica in glasbena pedagoginja, Moira, prekmurska pevka in umetnica, Društvo prekmurskih mažoretk Bakovci in Plesna šola Urška.

V petek, bo od 18. ure dalje v Mikku v Murski Soboti potekalo odprtje fotografske razstave Mankice Kranjec z naslovom ”Po stopinjah mojega deda”, v okviru Galerije Odprto obrobje.  Na fotografije je skušala zabeležiti nekaj tistih drobnih vsakdanjosti in zgodb “malega človeka”, ki jih je dedek – Miško Kranjec z veliko ljubeznijo, kot to zna le izvrsten pisatelj, opisoval v svojih knjigah in predvsem – kot jih je nekoč doživljal tudi sam. »Bil je človek Prekmurja in ponosna sem, da je bil moj dedek« je dejala njegova vnukinja Mankica Kranjec. Vabljeni na ogled razstave, vstopnine ni.

V petek, ob 17. uri, bo v Mladinskem centru Gornja Radgona potekala Izmenjevalnica oblačil in knjig, kot alternativa črnemu petku. Izmenjevalnica omogoča trajnostno in odgovorno posodobitev garderobe, ki je ob tem še zastonj. Je alternativa hitri modi in potrošništvu, ki neodgovorno in po nepotrebnem izkoriščata tako naravne kot človeške vire.

Dogodki v soboto, 30. novembra 2019

V soboto, 30. novembra, ob 20. uri, bo v Ljutomeru potekal koncert za vse ljubitelje dalmatinskih klap. V športno dvorano ŠIC Ljutomer se po petih letih namreč znova vrača klapa Intrade z odličnim vokalistom Tomislavom Bralićem. Zadarska klapa Intrade deluje od leta 1985 in je med najpopularnejšimi klapami na Hrvaškem in v Sloveniji. V svojem več desetletnem obstoju so sodelovali z mnogimi glasbenimi velikani: Oliver DragojevićNina BadrićTony CetinskiTedi SpalatoVinko CoceGoran Karan ter drugimi.

V soboto, se v soboški Bunker, ob 21.30 dalje, vrača The Doors Tribute by Crystal Ship - The Doors Tribute Band, skupina, ki je po besedah frontmana skupine Jana Tomaševića v tem času v najmočnejši in najkvalitetnejši zasedbi in izvedbi in bo v čast The Lizzard Kingu – Jimu Morrisonu odigrala presek kariere enega od največjih rock bandov, še posebej, če govorimo o bluesu in psihodeliji. The Doors je ameriška psihodelična rock skupina, glasba, ki so jo igrali pa je edinstvena mešanica bluesa, rocka in popa – vse zavito v psihodelični stil glasbe.

S prižigom prazničnih luči v Mestnem parku, 30. novembra, ob 19.00 uri, se pričenja Advent v Lendavi, v sklopu katerega se bodo odvili različni dogodki, kot so kulinarična Mlinska ulica z domačimi dobrotami, dogodki za otroke: predstave in ustvarjalne delavnice, razstave in kulturne prireditve, pohod z baklami, glasbeni koncerti ter seveda silvestrovanje na prostem. Vstop v praznični čas se pričenja s prižigom lučk v lendavskem mestnem parku, z obilico dobre volje in dobrotah, ki jih pripravlja Mestna skupnost Lendava.

Tudi v Radencih bodo 30. novembra, ob 16. uri, veselo vstopili v praznični december. V sklopu Vstopa v veseli december bo potekala predstava v veliki dvorani Občine Radenci, blagoslov adventnega venčka in prižig prve aventne lučke na krožišču pri lerkarni, sledil bo prižig lučk na božični smrekici na parkirišču pri Kavarni pub Weekend ter obešanje latern v parku. Za konec sledi še čajanka pri Zdravilišču Radenci.

Kulturno društvo Marko Beltinci vabi v soboto ob 18. uri na tradicionalno prireditev »Nocoj je ena lüšna nouč«, kjer se bodo na odru  Kulturnega doma Beltinci pridružili folklorniki OŠ Beltinci, Veseli Marki, v goste pa prihajajo člani Folklorne skupine Oton Župančič iz Vinice.

V Murski Soboti bo potekal Smučarski sejem Smučarskega kluba Prekmurje in sicer v soboto, med 9:00 in 13:00 uro, v stari telovadnici Osnovne šole I Murska Sobota.

Vrtni center Kurbus vabi od sobote dalje na razstavo Polarna dežela s Planetarijem. Že tradicionalna adventna razstava bo letos še večja in nekoliko drugačna. Skozi sprehod po polarni deželi boste spoznali čudoviti svet Arktike, z obiskom Planetarija pa se boste popeljali po vesolju in spoznali planete, meglice, galaksije, zvezde in ozvezdja.

V Spartacusu bo v soboto od 22. ure dalje potekal Yugo pop rock koncert skupine Drugo Dugme. Skupina velja za eno najprepoznavnejših tovrstnih glasbenih zasedb, ki suvereno preigrava najlegendarnejše hite legendarnih pop rock zasedb s področja naše bivše skupne države - Jugoslavije. V živo boste slišali in prepevali večne uspešnice kot so: Đurđevdan, Lipe cvatu, Bosanac, Ne spavaj mala moja, Frida, Kreni prema meni, Motori, Ne zovi mama doktora, Suada, Sanjao sam mojo ružicu in številne druge.

V MIKKu bo v soboto od 21. ure dalje potekal dogodek United HC Breka IV z skupinami: The Dog iz Poljske, Chaver iz Nemčije in Obscene Revenge iz Italije. Vstopnice po ceni 5 evrov se prodajajo v MIKKovi kavarni.

Dogodki v nedeljo, 1. decembra 2019

V nedeljo, 1. decembra ob 17. uri vabljeni na prireditev ob postavitvi božičnega drevesca, ki bo potekala na trgu Svetega Jurija. Božično drevo bodo letos postavili vaščani in gasilci vasi Fikšinci. Poleg prazničnega programa bo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.11.2019 ob 10:38 gost

      Čondraš, opet Hrvati. Te kaj stiska v glavi?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.