https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Decembrski praznični utrip začenjajo z Miklošovin senjon

04.12.2019 ob 19:30  

Od začetka prazničnega dogajanja v Murski Soboti nas loči le še en dan. Konec tedna nas čakajo Miklošovo senje, prižig prazničnih lučk in odprtje drsališča. Decembra pa še Božično senje ter seveda silvestrovanje.


Miklošovo senje

Praznični utrip se bo v Murski Soboti začel v petek, 6. decembra, na praznik sv. Nikolaja. Ob prazniku zavetnika soboške stolne župnije bo v središču mesta tradicionalno celodnevno sejemsko dogajanje. Za bogato ponudbo bodo poskrbeli številni kramarji, rokodelci, domači gostinci in glasbeniki. Najmlajše pa bo razveselil prihod Miklavža s spremstvom.

Prižig prazničnih lučk

Na isti dan, ob 17. uri bo mesto zasijalo v soju prazničnih lučk. Praznična okrasitev mestnega središča bo zajemala okrasitev Slovenske ulice (krogle in polmeseci), Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjevega drevoreda in Drevoreda Martina Luthra.

Kot so sporočili iz MO MS bo v mestu zasijalo:

  • 36 svetlobnih elementov: krogle in polmeseci,
  • 300 svetlobnih vrvi skupne dolžine 5.000 m s  50.700 prazničnimi lučkami,
  • 40 lampijonov, ki so bili izdelani v okviru MIKK-a in
  • 60  lampijonov, ki so jih izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol v naši občini ter s svojim ustvarjalnim pristopom soustvarili praznično razsvetljavo;
  • okrasitev dela Ulice Štefana Kovača na drevesih vzdolž stanovanjskih blokov, ob skulpturah iz Murinega parka ter
  • okrasitev Drevoreda Martina Luthra.

Park na Trgu zmage bo polepšala PRAVLJIČNA DEŽELA z Rdečo kapico, Sneguljčico, Obutim mačkom in drugimi liki iz znanih pravljic. Ob soju tisočerih lučk in svetlobnih elementov po mestu bodo za čarobnost v parku poskrbeli številni pisani lampijoni. Stroški namestitve praznične okrasitve znašajo 20.362,77 evrov.

Drsališče

6. decembra bo začelo obratovati tudi drsališče v Drevoredu Martina Luthra. Dogajanje ob drsališču bo od odprtja do božiča spremljal glasbeni in animacijski program. Vse dni bo poskrbljeno za gostinsko ponudbo v hiškah prazničnih dobrot.

Božično senje

Pestro bo tri dni pred božičem, od petka, 20 decembra, do nedelje, 22. decembra, ko bodo ob drsališču, v Drevoredu Martina Luthra, rokodelske stojnice s praznično ponudbo in domači gostinci s toplimi napitki ter prazničnimi dobrotami.

Podroben program Božičnega senja najdete tukaj.

Silvestrovanje

Veseli december zadnji dan leta tradicionalno sklenemo s silvestrovanjem na prostem. V središču mesta, na Trgu zmage, bo od 17. ure potekalo silvestrovanje za najmlajše, zvečer pa zabava s skupino PLUS BAND in skupino AKTUAL.

Sredstva za izvedbo silvestrovanja na prostem znašajo 14.000 evrov in zajemajo pripravo prireditvenega prostora, izvedbo glasbenega programa, ozvočenje, varovanja, izvedbo ognjemeta ter drugih izvedbenih stroškov.

Stroški programa prazničnega dogajanja v Murski Soboti so predvideni v skupni višini 19.000 evrov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.12.2019 ob 10:30 gost

      Že kümaj čokan ka eno meklo za štolo küpen.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.