https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Luka Dončić presegel rekord legendarnega Jordana

12.12.2019  

Luka Dončić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 27 točkami, osmimi podajami in sedmimi skoki postal prvi igralec v zgodovini lige, ki je na devetnajstih zaporednih tekmah dosegel vsaj dvajset točk, pet skokov in pet podaj. To mu je uspelo na tekmi, na kateri je njegova ekipa Dallas Mavericks izgubila s Sacramentom Kings s 106:110.


Prehitel je Michaela Jordana iz leta 1989, tako da je zdaj pred njim le še "kralj triple double" Oscar Robertson. Slednji je do tega dosežka prišel, preden sta se 1976 združili ligi ABA in NBA. Med letoma 1962 in 1965 je Robertson nanizal devetnajst, petindvajset ter devetindvajset takšnih tekem.

Foto: Profimedia

Na tekmi v Dallasu je Dončić bil drugi strelec svoje ekipe za Timom Hardawayem Jr. (29), najboljši pa je bil tokrat prvi mož Sacramenta Nemanja Bjelica. Srb je zadel 30 točk.

Foto: Twitter

Luka Dončić je po statistiki v ligi NBA uvrščen med prvimi dvajsetimi po točkah, podajah in skokih. S točno tridesetimi točkami na tekmo je tretji strelec lige, z 9,2 podaje je drugi podajalec, z 9,8 skoka pa osemnajsti skakalec. Njegov Dallas je s 16-7 tretji na zahodu in sedmi v ligi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.12.2019 ob 14:30 Michaelll gost

      Voj te je nebeski kak či bi san špilo !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.