https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Križevcih pri Ljutomeru pripravili že peti Čarobni december

Križevci pri Ljutomeru, 10.12.2019 ob 6:05  

V petek, 6. decembra, so člani Kulturnega društva Križevci pri Ljutomeru pripravili že peti Čarobni december.


Rdeča nit dogodka je bila zgodba o brezdomcu, ki na ulici razveseljuje mimoidoče z lutkami, ob njem pa se ustavljajo ljudje, med njimi tudi skupina otrok. Nekateri brezdomca obsojajo, Žanin pa v njem vidi človeka, kot je vsak drug, ki nima doma in ga na ulici zebe, ter spodbudi tudi druge otroke, da nanj pogledajo z drugačnimi očmi in mu od doma prinesejo topla oblačila in žepnino, s katerimi ga razveselijo za praznike.

Avtorica zgodbe je Manica Sušec, v njej je tudi nastopila, skupaj ob Žanin Tobias, Dušanom Kavašem in otrocih iz Osnovne šole in Vrtca Križevci.

V glasbenem programu so nastopili Vita Borovič na čelu, Lucija Divjak na violini, božične pesmi pa so zapeli otroci otroškega pevskega zbora DO-RE-MI pod vodstvom Andreje Sever in navdušili občinstvo.

Z izborom pesmi, ki pojejo o domačih krajih je nastopila tudi glasbena skupina Bosi.si iz Sv. Jurija ob Ščavnici, sama prireditev pa je tako predstavljala lep uvod v prihajajoče praznike.

Foto: Križevci (mojaobcina.si)

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.