https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Občini Gornja Radgona potekajo modernizacije lokalnih cest in poti

Gornja Radgona, 13.12.2019 ob 6:00  

V Občini Gornja Radgona poteka v letošnjem letu modernizacija številnih lokalnih cest in poti, ki so bile potrebne obnove. Z modernizacijo se bo povečala prometna varnost na cestah.


Kot je zapisano v objavi Informativnega poročila o stanju projektov in investicij Občine Gornja Radgona v letu 2019, teče od sredine oktobra modernizacija naslednjih občinskih lokalnih cest in javnih poti v skupni dolžini cca. 4210 metrov. Župan Gornje Radgone Stanislav Rojko je ob izvedbi prvih cestnih modernizaciji podal izjave, ki si jih lahko pogledate tukaj.

Potekala bo modernizacija naslednjih cest:

- JP 605641 Lastomerci – Geratič – gre za modernizacijo javne poti v naselju Lastomerci proti domačiji Geratič v dolžini cca 460 m. Navedena javna pot je še vedno v makadamski izvedbi. Z modernizacijo se bo izvedla nova asfaltna prevleka, razširitev ceste, na novo se bo uredilo tudi odvodnjavanje ceste. .

- JP606402 Orehovski Vrh – domačija Mueller (odsek od asfaltirane javne poti JP605521 do kmetije Kocbek) – gre za modernizacijo javne poti v naselju Orehovski Vrh v dolžini cca. 220 m. Navedeni odsek ceste je v zelo slabem stanju (večji posedki, različne deformacije, poškodovano in neurejeno odvodnjavanje, težave s prevoznostjo v zimskem času). Z modernizacijo se bo izvedla nova asfaltna prevleka ter ureditev  odvodnjavanja ceste.

- LK 105321 G. Radgona – Ulica Marije Rožman in krajevne ceste LK105331 G. Radgona – Kajuhova ul. – nadaljevanje oziroma podaljška navedenih dveh mestnih ulic v skupni dolžini cca 220 m sta še v makadamski izvedbi, ob njiju pa je bilo v zadnjih letih zgrajenih kar nekaj novih stanovanjskih hiš. V sklopu modernizacije se bo izvedla nova asfaltna prevleka z odvodnjavanjem novega vozišča ter prilagoditvijo na že zgrajeno meteorno kanalizacijo

-  JP 605471 Police – Zbigovci (od Kozar do Škrobar) in JP 605491 Lastomerci – Zbigovci (od Škrobar do Vajs) – gre za modernizacijo dveh med seboj povezanih odsekov javnih poti v naselju Zbigovci v skupni dolžini cca 1900 m. Navedena odseka ceste sta v zelo slabem stanju (večji posedki, različne deformacije, poškodovano in neurejeno odvodnjavanje, tudi glede na gostoto prometa je cesta preozka in nevarna). Z modernizacijo se bo izvedla preplastitev ceste z lokalno sanacijo posedkov in neravnin ter ureditvijo odvodnjavanja ceste.

-  JP 605831 Ločjak – Negovski Vrh in JP 605881 Ločki Vrh (Rajšpova kapela) do domačije Klobasa – gre za modernizacijo dveh odsekov javnih poti v naseljih Negovski Vrh, Ločki Vrh in Negova v skupni dolžini cca 630 m. Navedena odseka ceste sta še vedno v makadamski izvedbi in v zelo slabem stanju (različne deformacije, poškodovano in neurejeno odvodnjavanje, tudi glede na gostoto prometa je cesta preozka in nevarna). Z modernizacijo se bo izvedla nova asfaltna prevleka, razširitev ceste in odvodnjavanje ceste.

- JP 606502 Lomanoše – domačija Šuman – gre za modernizacijo javne poti v naselju Lomanoše proti domačiji Šuman v dolžini cca 130 m. Navedena javna pot je še vedno v makadamski izvedbi. Z modernizacijo se bo izvedla nova asfaltna prevleka z razširitvijo ceste, na novo se bo uredilo tudi odvodnjavanje ceste. Z modernizacijo se bo povečala prometna varnost na celotni trasi.

Foto: arhiv Pomurec.com

- JP 606551 Zagajski Vrh – domačija Tomažič – gre za modernizacijo javne poti v naselju Zagajski Vrh proti domačiji Tomažič v dolžini cca 150 m. Navedena javna pot je delno v asfaltni in delno v makadamski izvedbi. Z modernizacijo se bo izvedla nova asfaltna prevleka z razširitvijo ceste, na novo se bo uredilo tudi odvodnjavanje ceste. Z modernizacijo se bo povečala prometna varnost na celotni trasi.

- JP 606601 Stavešinski Vrh – domačija Šiman – gre za modernizacijo javne poti v naselju Stavešinski Vrh proti domačiji Šiman v dolžini cca 400 m. Navedena javna pot je še vedno v makadamski izvedbi. Z modernizacijo se bo izvedla nova asfaltna prevleka delno razširitev ceste, na novo se bo uredilo tudi odvodnjavanje ceste. Z modernizacijo se bo povečala prometna varnost na celotni trasi.

- JP 605071 Spodnja Ščavnica – domačija Cetl – gre za modernizacijo javne poti v naselju Spodnja Ščavnica od glavne državne ceste proti domačiji Cetl v dolžini cca 100 m. Navedena javna pot je še vedno v makadamski izvedbi. Z modernizacijo se bo izvedla nova asfaltna prevleka z razširitvijo ceste, na novo se bo uredilo tudi odvodnjavanje ceste. Z modernizacijo se bo povečala prometna varnost na celotni trasi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.12.2019 ob 16:10 Emma gost

      Želite najti dekle za eno noč? Dobrodošli - www.GetMeets.com

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.