https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

V Ljutomeru odprli razstavo Plakat miru in podelili nagrade

Ljutomer, 15.12.2019 ob 14:30  

V galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru so odprli razstavo in podelili nagrade likovnega natečaja Plakat miru.


Obiskovalci so si lahko ogledali izvirna dela osnovnošolcev iz Ljutomera, Križevcev pri Ljutomeru, Stročje vasi, Razkrižja, Cezanjevcev, Male Nedelje in Svetega Tomaža.

Prisotne je nagovoril tudi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, ki je ob pogledu na razstavljena likovna dela pohvalil mlade umetnike in njihove mentorje. Lions Klub Ljutomer je skupaj z Leo klubom Ljutomer pripravil kratek program s podelitvijo nagrad. Likovni natečaj je letos potekal na temo Pot miru.

Prvo mesto je po izboru žirije letos dosegel Alen Pukšič (OŠ Janeza Kuharja Razkrižje), drugo mesto Filip Trstenjak (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer), tretje pa Eva Košti (OŠ Mala Nedelja).

Nagrade sta sodelujočim in zmagovalnim učencem podelili predsednica Lions Kluba Ljutomer Vesna Laissani in koordinatorica Plakata Miru za Slovenijo Darja Delavec.

Foto: Občina Ljutomer

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.