https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita slavila v domači dvorani

Murska Sobota, 17.12.2019  

V soboto, 14. decembra, je v športni dvorani Osnovne šole I. bilo odigrano srečanje 12. kroga 1. Državne odbojkarske lige, v katerem se je domača ekipa Panvite Pomgrad pomerila z ekipo iz Šoštanja. Slednji so morali priznati premoč domačinom, ki so po le dobri uri igre slavili s končnih 3 : 0 v nizih.

PANVITA Pomgrad – ŠOŠTANJ Topolšica  3:0

(25:11, 25:13 in 25:22)  

Točke za Panvito Pomgrad: Vori, Vinkovič 1, Drvarič 2, Ražnatović 13, Pulko 22, Flisar, Grabar, Bedrač 4, M.Marovt 4, Plesec 7, Rojnik, Novak in Vrabl (oba libero). Trener: Aleš Hribar

Vsega dobro uro so tokrat potrebovali odbojkarji Panvite Pomgrada, da so ugnali zadnjeuvrščeno moštvo na lestvici in tako po porazu Triglava med tednom proti Mariboru še naprej ostajajo v boju za modro skupino ter uvrstitev v končnico državnega prvenstva. Razlika v kakovosti je bila tokrat res več kot očitna pa čeprav so za gostujoče odbojkarje Šoštanja Topolšice igrali tudi štirje nekdanji igralci prekmurskega prvoligaša (Pavič, Javornik, Volovlek in Menih).

O uvodnih dveh nizih sicer ne gre izgubljati preveč besed. Sobočani so igrali raznovrstno in odločno, praktično v domači vrsti ni bilo nerazpoloženega posameznika, gostom na drugi strani pa ni uspevalo skorajda nič. Gostujoči trener, Rade Dačovič je tudi s številnimi menjavami skušal spreobrniti potek dogajanja na parketu, a to tokrat proti razigranim domačinom pač ni šlo.

Uvodni niz je bil praktično odločen že po vodstvu Panvite Pomgrada s 16:10 in to po različnih domiselnih napadalnih akcijah prvega organizatorja murskosoboške igre, Urbana Drvariča. Zadnjo točko v uvodnem nizu je z učinkovito zaključenim napadom prispeval domači sprejemalec Vasja Plesec. V drugem nizu je po začetnih udarcih Nikole Ražnatoviča neulovljiva razlika nastala že pri izidu 12:6 in Sobočani so ekspresno povedli z 2:0 v nizih.

Domači trener, Aleš Hribar si je vmes privoščil tudi nekaj menjav, kjer so priložnost za igro dobili tudi nekateri rezervisti (Vori, Grabar, Vinkovič) kar pa se na igri Panvite Pomgrada sploh ni poznalo. Z izjemo morda zadnjega niza, kjer so bili gostje na trenutke celo konkurenčni, a razigranim Sobočanom pač niso bili kos.

Po vodstvu Panvite Pomgrada s 23:18 je namreč zadišalo po še enem hitro zaključenem nizu na tekmi, a so se nato po dveh zapravljenih domačih servisih gostje približali domačinom na 23:21. Toda po ukrepanju domačega trenerja, Aleša Hribarja, ki je fante umiril s time-outom, je za Sobočane tekmo zaključil mladi Dino Vinkovič, ki je izkoristil drugo Panvitino zaključno žogo na tekmi za zmago s 3:0 in vrnitev Sobočanov na četrto mesto na lestvici.

Prvenstvo v 1.DOL za moške se s tekmami 13.kroga nadaljuje prihajajoči konec tedna, ko bo Panvita Pomgrad v soboto v gosteh igrala proti vodilnemu Mariboru.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.12.2019 ob 22:14 Dusko gost

      Pa ova vam je sasvim bez veze, ako vam DUŠKO u sendvič ne stavi majoneze! 🍔👍😉

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.