https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Šalovcih slavnostno odkrili obeležje Rastoče knjige

Šalovci, 25.12.2019 ob 9:00  

Projektu Rastoče knjige so se s postavitvijo obeležja pridružili tudi Šalovci. Skulptura je bila postavljena sicer že pred meseci, vendar je svoje slavnostno odkritje doživela minuli konec tedna.


Rastoča knjiga je v svojih dvajsetih letih od ideje prešla v projekt, ki postaja vse širši in to ne samo v Sloveniji. Družini krajev, ki so postavili obeležje Rastoče knjige, so se pridružili tudi Šalovci, sama skulptura pa simbolizira človeka, kako izstopa iz knjige drugačen, kot je vstopil vanjo.

Na dogodku, ki se ga je udeležilo veliko domačinov in povabljenih gostov, so spregovorili predsednik društva Rastoča knjiga akad. Boštjan Žekš, predstavnik Državnega sveta, vodstvo Občine Šalovci in književnik Feri Lainšček. Slednji je kot prvi s svojimi verzi iz pesmi Samota prispeval k »rasti« tega obeležja, zbranim pa je prebral tudi nekaj svojih pesmi v prekmurščini.

V krajšem kulturnem programu so sodelovali še učenci OŠ Šalovci, otroci iz vrtca pa so zaplesali nekaj plesov ter okrasili novoletno jelko. Obeležje je delo skupine domačih in tujih umetnikov. Zaradi slabega vremena je slovesnost namesto ob obeležju bila v kulturni dvorani.

Foto: Občina Šalovci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.12.2019 ob 16:51 Ppppppp gost

      Ja pa če dobro pogledam je res drugačen kot takrat , ko je vstopil v knjigo , tak nekakšna odločnost se izrisuje na njegovem licu , no vsaj meni se zdi tak jebeno drugačen in izpopolnjen , kot da bi se najedel dobre svinjske pečenke .

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.