https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Med hišno preiskavo zasegli pirotehnične izdelke

24.12.2019 ob 9:10  

Policisti Policijske postaje Murska Sobota so z zbiranjem obvestil na terenu prišli do informacije, da se v neposredni bližini ene izmed  osnovnih šol vrši prodaja in uporaba pirotehničnih izdelkov.

Podana je bila pobuda za hišno preiskavo, katera ja bila na podlagi odredbe sodišča opravljena včeraj. Zaseženih je bilo 211 komadov pirotehničnih izdelkov (petarde piratke, magnum,..), katerih glavni učinek je pok in so prepovedane. 

Pomurski policisti so v zadnjih petih dneh obravnavali 11 prijave kršitev javnega reda in miru, ki so bile povezane z uporabo pirotehnike na javnem kraju, predvsem metanjem petard.

Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, je fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do vključno 1. januarja. Zato policisti ponovno pozivajo, da nepremišljena, nepravilna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov pogosto lahko vodi v telesne poškodbe, moti pa tudi živali in onesnažuje okolje. Policisti bodo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov.

Starše in skrbnike pa opozarjajo, da so pozorni na nakup, posest ali uporabo pirotehničnih izdelkov svojih otrok. Petarde namreč niso igrače!

Foto: PUMS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2019 ob 13:16 Risto Kubura gost

      Glavno, da mi niso zasegli kondome!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.12.2019 ob 22:00 Janko gost

      Jooooj pa hišno preiskavo za tou?? Pa država more rejsan totalno v pijzde bite! Stroškov vsaj 1x več kak haska :) Slovenija pač..

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.