https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru počastili dan samostojnosti in enotnosti

Ljutomer, 24.12.2019 ob 14:30  

Danes, 24. decembra, je v Ljutomeru potekala prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti.


Organizatorja Občina Ljutomer in Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer sta v dvorani ŠIC Ljutomer priredila slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo sicer 26. decembra.

Zbrane je nagovoril ravnatelj ljutomerske gimnazije Zvonko Kustec, ki je povedal nekaj besed o preteklih in trenutnih izziv tako v gimnaziji kot v državi, med drugim je omenil stoletnico meščanske šole v Ljutomeru, kot enega izmed najpomembnejših dogodkov na tem območju ter čestital ob dnevu samostojnosti in obenem zaželel vesele praznike.

Mirko Rauter, ki je bil načelnik območnega štaba Teritorialne obrambe Ljutomer leta 1991, je predvsem poudaril dejanja in dogodke, ki so nas leta 1990 pripeljali do plebiscita in prihodnosti Slovenije, to je bilo leto hitrih odločitev in hrabrosti. Dejal je, da so nas ti trenutki takrat povezali v enotnosti in tako smo skupaj uresničili tisočletno željo po samostojni državi.

V kulturnem programu so nastopili dijaki in dijakinje GFML, slovesnosti se je udeležila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba ter podžupana Janko Špindler in Niko Miholič.

Za konec je dogodek zabavno popestrila akrobatska skupina Dunking Devils, z njihovim novim članom, nekdanjim dijakom GFML, Alešem Ivanušo.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.12.2019 ob 15:03 gost

      samostjonosti..?? Mater ste šlampasti, pravi Prekmurci..popravite naslov..:-)

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.12.2019 ob 9:11 gost gost

        kako smo srčni, kolikokrat smo se že osvobodili, - izpod monarhije - od kraljevine Jugoslavije - od "komunistične" Jugoslavije - itd. KAM SMO PRIŠLI ??

        11 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.12.2019 ob 15:16 Aina gost

      Zaregistrujte sa zadarmo a stretnite sa s úprimnými dievčatami ---> http://getbadgirl.com

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.12.2019 ob 17:01 gost

      Olgica ,bradavička se ti vijdi . Vzburjenost !?

      7 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.12.2019 ob 22:51 Gimnazijec gost

        Boljše Olgina bradavička, kot pa debeli Kostecov vamp. Bil sem na proslavi. A v tej gimnaziji res ni človeka, ki bi zamenjal tega tipa. Govora niti prebrati ne ve, kaj šele, da bi kaj na pamet povedal. A mu nihče ni povedal, da mora biti suknjič zapet z vsaj enim gumbom? Katastrofalno obnašanje. Sramota za gimnazijo. Pošljite to sramoto že končno v penzijo!

        14 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      25.12.2019 ob 10:02 gost

      Kusteca je že davno čas povozil! kravatne igle, široke kravate ,premajhni sakoji itd... so čas suhih krav. Sedaj je novi čas ,da tudi zunanjost nekaj pomeni!

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.