https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Razkrižju že 22. uprizoritev Božične noči

Razkrižje, 25.12.2019 ob 18:00  

Včeraj, na božični večer, je bila v Razkrižju v organizaciji Turistično narodopisnega društva Razkrižje uprizorjena že 22. zaporedna predstava Božična noč.

Izvedba predstave predstavlja tehnično zelo zahteven projekt, ki je umeščen v čudovito naravno okolje ob Ivanovem izviru. Poleg ustrezne scenske postavitve, ki se po terenu strmo dviga, je bilo poskrbljeno tudi za ustrezno kostumografijo igralcev, osvetljavo in ozvočenje.

V predstavi so sodelovali pevci mešanega pevskega zbora Župnije Razkrižje in učenci Osnovne šole Janeza Kuharja Razkrižje. Skupaj s tehničnim osebjem je v predstavi sodelovalo okrog 120 ljudi.

Velika dodana vrednost v predstavi, so pevske sposobnosti vseh glavnih igralcev, ki so del svojih vlog tudi odpeli. Eno urna predstava je potekala v šestih slikah, kjer so bili predstavljeni prizori po svetopisemskem izročilu Kristusovega rojstva: Angel Gabriel obišče Marijo, Marija obišče sorodnico Elizabeto, Potovanje Jožefa in Marije v Betlehem, Iskanje prenočišča, Namestitev v štalici ter Rojstvo in prihod Svetih treh kraljev. Po predstavi je sledila še polnočnica v bližnji romarski cerkvi Sv. Janeza Nepomuka. Predstava je brezplačna in bo ponovno uprizorjena 4. januarja 2020, ob 18. uri.

Več fotografij v spodnji galeriji…

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.12.2019 ob 21:17 gost

      Kdor še ni bil na tej predstavi, mu svetujem, da mu ne bo žal,če se odloči to ogledati.Jaz sem bil kar nekajkrat in res zelo dobro organizirano,ni kaj samo za pohvaliti vsa vam čast.Pa tako naprej in Blagoslovljen božič in srečno novo leto 2020 vam želim.

      8 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.12.2019 ob 21:34 Razkrižanec gost

        Sem že prestar za pravljice. Še posebej pa si ne bi ogledal nobene prireditve v občini, katere župan odkrito podpira zdravnika, ki je pravnomočno obsojen za spolno nadlegovanje pacientke!

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        25.12.2019 ob 21:51 gomilice gost

        21:17 @@@ Tij si verjeto šel to gledat ka si mislo da bo kaj za šenki v usta dati in piti ampak si se nasomaro .Mogoče so te pa za osleka ponücali kar pa ne bi bilo čudno

        7 6 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.12.2019 ob 0:19 gost

      gomilice gost-tij si bedak ,rajše čmrgo pij pa se v pivnico zeklani ,nej pa ka bedarije piješ...sicer pa ..razkrižanci,eni isti ...malo spremenite ka se eniisti predugo kotate tu okole,dajte resno ka na prireditev,ker je lejpa in edinstvena,samo malo več se potrudite ..pohvale drugače

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.12.2019 ob 23:07 gost

      Koot je zlato pravilo OSEL SAMO ENKRAT PRIDE NA LED ..Pač organizator je pač sam z sabo in z toto predstavo zadovoljen,glede obiska pa je ,da se sam odločiš,kam greš in kaj te zanima.Naša Slovenija je majhna domovina in ima veliko lepega za Božično-novoletne praznike.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.