https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Dijaki in študentje bodo v letu 2020 zaslužili več

01.01.2020 ob 6:00  

Prvi novoletni dan prinaša spremembe na področju začasnega in občasnega dela dijakov in študentov, saj se bo minimalna bruto urna postavka zvišala iz 4,89 na 5,40 evra.

Zakon o spremembah Zakona za uravnoteženje javnih financ s 1. januarjem 2020 določa nov način določitve zneska minimalne bruto urne postavke za opravljeno delo začasnih in občasnih del.

S spremembo zakona bruto urna postavka osebe iz drugega odstavka 6.b člena Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti za opravljeno uro začasnih in občasnih del ne sme biti nižja od zneska minimalne plače, preračunanega na uro dela povprečne mesečne delovne obveznosti za polni delovni čas, tako da se upošteva, da povprečna mesečna delovna obveznost za polni delovni čas znaša 174 ur.

Na podlagi višine minimalne plače za leto 2020 je v Odredbi o uskladitvi najnižje bruto urne postavke za opravljeno uro začasnih in občasnih del določeno, da bruto urna postavka od 1. januarja 2020 torej ne sme biti nižja od 5,40 eura.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.01.2020 ob 8:02 gost

      Tudi minimalna plača bo višja. Neto 700 evrov plus ostali dodatki. Bravo Levica in vlada. Vsem srečno, zdravo, uspešno, veselo, ljubezni polno novo leto 2020.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.