https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Samanta Škrjanec: Angleži so zelo nejevoljni glede Mure, a bodo še počakali

13.07.2011 ob 6:01  

Poročali smo že o nameri angleškega podjetja, ki se zanima za nakup družbe Mura in partnerji in da je posrednica pri omenjenem poslu manekenka, kreatorka in lastnica modne agencije Samanta Škrjanec. Slednja se je prejšnji teden sestala s stečajnim upraviteljem Mure Brankom Đorđevičem, ki ji je obljubil vso dokumentacijo, a je za zdaj še ne bo prejelala. Potencialni investitorji so nad tem razočarani, a ne bodo še vrgli puške v koruzo. Podrobneje, kako se je zgodba o zainteresiranih Angležih in Muro odvijala in se še naprej, pa lahko preberete v spodnjem pogovoru s Samanto Škrjanec.

Kdaj ste prvič dobili namig, da so Angleži pripravljeni vlagati v Muro?

Moje sodelovanje z Angleži ni sveže, pomagala sem jim že pri nekaterih poslih na Madžarskem in Hrvaškem. Seveda je kmalu beseda nanesla tudi na Slovenijo, saj so izrazili željo, da bi želeli vlagati predvsem v Pomurje. Za predmet naložbe sem jih predlagala Muro, saj se mi zdi sramotno, da Slovenija izgubi tak pomurski arheotip. V naložbo so pokazali velik interes in me pooblastili v dogovarjanjih z Muro.

Samanta Škrjanec (Foto: siol.net)

Kdaj ste prvič navezali stik z vodstvom Mure in stečajnim upraviteljem Brankom Đordevičem?

Stike z vodstvom sem prvič navezala v mesecu aprilu letošnjega leta. Prvi sestanek sem opravila z Zoranom Krstinom. Predmet pogovora je bilo sodelovanje moje agencije z Muro, torej prevzem marketinga, organizacija vseh dogodkov, pospeševanje prodaje, izdelava reklamnega materiala, posredovanje hostes, modelov, svetovanje itd.

Na osebni kontakt s stečajnim upraviteljem pa sem čakala kar nekaj časa. Komunicirala sem z gospodovo tajnico, v začetku meseca julija pa sem uspela tudi osebno govoriti z njim po telefonu. Tako sva se tudi dogovorila za sestanek, do katerega je prišlo prejšnji teden.

Prejšnji teden sta se z Đorđevičem tudi osebno sestali v Žalcu. O čem vse sta se pogovarjala in kakšna zagotovila oz. obljube ste dobili?

Tako je. Beseda je tekla predvsem na njegovi strani. Razložil mi je delovanje Mure, predmet prodaje, govorila sva tudi o zaposlenih in long poslih ali tako imenovanih dodelavnih poslih. Dotaknil se je tudi svojega sodelovanja z gospo Lukančič. seveda je želel izvedeti ime podjetja, ki se zanima za odkup Mure, vendar sem mu pojasnila, da tega podatka zaenkrat ne potrebuje.

Sestanek z Đorđevičem prejšnji teden

Dogovorila sva se, da bom prejela vso dokumentacijo najkasneje v tem tednu, do česar pa po mojih podatkih ne bo prišlo. V tem tednu sva se namreč slišala in razložil mi je da bo potrebno počakati na revizorjevo poročilo naslednji teden. Moram reči, da sem presenečena nad neresnostjo, saj sem pričakovala, da se bo najinega dogovora tudi držal, čeprav pravno k temu ni obvezan, saj razpis še ni javen.

Zagotovljeno mi je bilo tudi, da mi bodo v tem tednu razkazali predmet prodaje in pa me spoznali z managementom. Tudi to se še zaenkrat ne bo zgodilo. V ponedeljek sem namreč govorila z Milanom Mörecem, ki me je prosil, da počakam z ogledom do 25. julija. Izrazil je željo, da se takrat tudi sestaneva in prediskutirava možnosti našega sodelovanja, zagotovil pa mi je tudi, da mi bo predmet prodaje razkazal sam.

Kaj lahko negativen odgovor Đorđeviča, da ni možno gradiva preden se opravi revizija, pomeni za potencialni posel z ljudmi, ki so vas pooblastili za vodenje projekta?

Pretekli teden sem se sestala z Angleži v Švici, slišali pa smo se tudi v ponedeljek po telefonu. Moram reči, da so glede neizpolnjevanja dogovorov zelo nejevoljni in da so pokazali velik dvom v resnost in korektnost odgovornih. Zaenkrat bodo še počakali, saj sem jim predstavila prošnjo gospoda Möreca, s katerim do sedaj nimam negativnih izkušenj. Po najinem pogovoru deluje pošteno, čutiti je, da mu je mar za Muro in iz tega razloga Angleži še vedno ostajajo interesenti za odkup Mure in partnerji.

Kakšne bodo vaše nadaljnje aktivnosti?

Vsekakor moram počakati na revizorjevo poročilo, ki je bilo obljubljeno za naslednji teden in pa na sestanek z gospodom Mörecem konec meseca. V vmesnem času bom za Angleže sestavila elaborat zgodbe o Muri, da bodo vsaj malo spoznali Muro in jo začutili na način kot jo čutimo Slovenci.

Ali je potem potrjeno, da bo vaša agencija v celoti prevzela marketing Mure?

Predmet najinega sestanka z gospodom Mörecem bo predvsem naše sodelovanje v prihodnje, ki je neodvisno od Angležev ter morebitno sodelovanje med Angleži in managementom Mure. Glede na to, da je elaborat o našem sodelovanju gospod Krstin že prejel, predvidevam, da bodo dogovarjanja tekla hitreje in jasneje kot do sedaj.

Poleg modne agencije, ki jo imate, pa še vedno delujete tudi na modnih pistah. Kako napreduje vaša manekenska kariera?

Zelo dobro. Redno delam za Lisco in drugimi, veliko delam tudi v Londonu in na Nizozemskem. V začetku avgusta bom podpisala pogodbo z eno izmed modnih agencij v Švici. Predvsem je moja tarča tujina, čeprav mi je vedno v užitek sodelovati s tako kvalitetno, slovensko blagovno znamko kot je Lisca.

Preberite tudi:

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. Chevapcic
      13.07.2011 ob 13:53 Chevapcic

      .. pomale, Samanta, pomale .. trbej malo preveriti tvojo dejansko moč v ozadje .. eno je biti močen ali pa se delati močnoga .. slednje je lažje .. ;-)

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. BeeZeeEcoKid
      14.07.2011 ob 1:55 BeeZeeEcoKid

      Mlace sem zmedena na kaki bazi in zakaj ti Anglezi hocejo investirati v Muro. Malce mi manjka informacij v tem clanku o cem res govorimo...Bi pa bilo lepo da bi nekdo pomagal Muri sigurno...samo po mojem investitorji geldajo prvo na dobicek in profit in pol koliko ljudi bodo zaposlili in kako bodo v prihodnjosti pomagali pri napredku podjetja...Zveni mi vse nekam skrivnostno prevec...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.