https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Prvi Zemljani že vstopili v leto 2020

31.12.2019 ob 11:00  

Danes bomo po vsem svetu vstopili v leto 2020 in s tem v novo desetletje. Tradicionalno bodo po svetu bobneli ognjemeti, doneli zvonovi in svetile projekcije. Kot prvi pa so v novo leto že vstopili na tihem oceanu.

Prvi so v novo leto že vstopili na Samoi in Kiribatih v Tihem oceanu. Tam so koledarje obrnili že ob 11. uri po našem času.

Ob 12. uri bodo v leto 2020 vstopili na Novi Zelandiji, ob 14. uri pa v velikem delu Avstralije, kjer se že nekaj časa borijo z uničujočimi požari v naravi. Kljub temu pa oblasti v Sydneyju niso uslišale poziva več kot četrt milijona ljudi in bodo tudi letos pripravili ognjemet nad znamenito opero.

Ognjemeta zaradi protestov ne bo v Hongkongu. Tam protesti proti vse večjemu vplivu Kitajske trajajo že pol leta, napovedani so tudi na silvestrovo.

V Evropi bodo prihod novega leta prvi proslavili pozdravili v Grčiji, na Finskem, v baltskih državah in v Romuniji, medtem ko bo večji del Evrope vključno s Slovenijo proslavljal ob polnoči po srednjeevropskem času. Ob tem bo živahno tudi v Pomurju, kje vse bodo silvestrovanja lahko najdete tukaj.

Na vzhodni obali ZDA, vključno z New Yorkom se bo novo leto začelo jutri ob 6. uri po srednjeevropskem času. Na trgu Times Square v New Yorku bodo tudi letos številni skupaj odštevali in opazovali spust kristalne krogle. Prvič so jo spustili že leta 1907.

Kot zadnja pa bosta v novo leto vstopila sicer nenaseljena tihomorska otoka Bakerjev otok in Howlandov otok jutri ob 13. uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.