https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Očetovskega in starševskega dopusta bo letos v nekaterih primerih več

04.01.2020 ob 6:00  

Očetovskega in starševskega dopusta bo v nekaterih primerih letos več.


Očetje dvojčkov ali več hkrati živo rojenih otrok bodo imeli dodatnih deset dni očetovskega dopusta za vsakega nadaljnjega otroka. Enako velja ob posvojitvi različno starih otrok do konca prvega razreda osnovne šole, določa zadnja novela zakona o starševskem varstvu.

Rejniki pa bodo v primeru, ko je v rejniško družino nameščen otrok pred koncem prvega razreda osnovne šole, upravičeni do 30 dni starševskega dopusta, določa novela zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki je začela veljati 1. januarja.

Vlada, ki je novelo pripravila, se je odločila, da v nasprotju s prvotnimi napovedmi vanjo ne bo vključila določbe o pomoči ob rojstvu otroka v dobroimetju. Izvedba javnega razpisa za izbiro ponudnikov in izvajanje tega sistema bi namreč pomenila nesorazmerno visok strošek v primerjavi z zneskom izplačane pravice, je ocenila. Po njenem mnenju lahko center za socialno delo v primeru verjetnosti, da družina ne bi namenila te pomoči za zakonsko predvidene namene, določi, da se pomoč dodeli v obliki konkretne dobrine denimo na podlagi naročilnice za blago.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2020 ob 8:12 gost

      Bravo vlada. Vsak mesec nekaj novega in dobrega za ljudi. Janševa vlada je pa ljudem samo jemala, a kreteni še vedno volijo Janšo.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2020 ob 8:21 Lendavski nadvojvoda gost

      Gost,tak je,le ,da je beseda "kreteni", zelo prizanesljiva.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2020 ob 8:32 gost

      SDS POMENI SRAMOTNO DRUŠTVO SLOVENIJE

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.01.2020 ob 10:03 gost

      Obsedenost z Janšo in sds pa še kar traja v nedogled. Tableta popušča, torej nekaj močnejšega rabiš.

      6 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2020 ob 11:36 gost

        Janševe ovčke kaj res niste sposobne več kot dveh stavkov žalitev? No, saj razumem. Osnovna šola ali pa še to ne. Nič čudnega.

        7 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.01.2020 ob 12:18 Lendavski nadvojvoda gost

      Protest,Ivana Grosupeljskega poznam,ni on neizobražen.,Manj intelekta,manj razsežnosti,imate vi... bolonjski....kao magistri,dotoreji....Niti do gležnjev nam niste,vi,magistri,doktorji....

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.01.2020 ob 17:20 gost pet gost

      JJ je izobražen, ima kumrovško šolo.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.