https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V devetletnem obdobju 180 milijonov evrov spodbud in več kot 900 novih delovnih mest

04.01.2020 ob 8:30  

Minulo leto se je iztekel dvakrat podaljšani zakon o razvojni podpori pomurski regiji, ki je v devetih letih skupno dobila za okoli 180 milijonov evrov spodbud. Gospodarsko ministrstvo je za spodbujanje konkurenčnosti prispevalo 33 milijonov evrov, z naslova zaposlovanja in investiranja pa 20 milijonov evrov.

Po stečaju Pomurke, Mure in Nafte Lendava

Zakon so poslanci sprejeli, kot del ukrepov za reševanje zaostrenih gospodarskih razmer v Pomurju po stečaju več ključnih podjetij, med njimi Pomurke, Mure in Nafte Lendava. V vrednosti okoli 130 milijonov evrov pa je vključeval tudi projekt pomurskega vodovoda s tremi sistemi.

"Zakon je pomagal pri prestrukturiranju pomurskega gospodarstva, tako da smo prešli v panoge z višjo dodano vrednostjo, želimo pa si, da se določene stvari iz zakona ohranijo, predvsem spodbude za zaposlovanje in davčne olajšave za naložbe. Tukaj so podjetja v teh devetih letih prispevala med 15 in 20 milijonov evrov in tudi novi vlagatelji želijo povečati naložbe v Pomurju," je za STA ob izteku zakona povedal direktor Pomurske gospodarske zbornice Robert Grah.

Več kot 900 novih delovnih mest

Kljub temu, da uradnih podatkov še ni, podatki kažejo, da se je v devetletnem obdobju dodana vrednost na zaposlenega, v Pomurju povečala za 40 odstotkov oziroma z dobrih 25.000 evrov na 36.000 evrov.

Prav tako so se povečali prihodki gospodarskih družb in to za 60 odstotkov oziroma z 1,7 milijarde evrov na skoraj tri milijarde evrov. Zmanjšala se je tudi brezposelnost. Pri več kot 250 projektih je bilo v okviru zakona ustvarjenih več kot 900 novih delovnih mest. 

Pomurje je bilo v času sprejema tega zakona daleč najmanj razvita slovenska regija z velikimi primanjkljaji na področju infrastrukture, še posebno pri oskrbi z vodo in razvojni infrastrukturi, navaja STA.

Leta 2018, sta bila na podlagi zakona o spodbujanju skladnega regionalnega razvoja dodeljena dva milijona evra, podjetju Ocean Orchids za 9,3 milijona evrov vreden logistični objekt za gojenje in hrambo rastlin, ki naj bi zagotovili 40 novih delovnih mest, a ta projekt še ni uresničen. 900.000 evrov je šlo podjetju Medicop za 6,6 milijona evrov vreden skladiščno-razvojni center za medicinsko opremo, ki naj bi zagotovil 23 novih delovnih mest. Ta projekt je zaživel lanskega oktobra.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.01.2020 ob 9:02 gost

      Desničarji ta članek si večkrat preberite, da ne boste vedno znova lažnivo nabijali, da Ljubljana in država za Prekmurje ne dasta ničesar. Zelo veliko je Prekmurje dobilo od države ( poleg drugega še ), je pa od Prekmurcev odvisno kako ste ta denar porabili in kam je šel. Vem za primere, ko je veliko milijonov evrov šlo v posamezne kmečke turizme in to, po mojem mišljenju, ni bilo pametno.

      15 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.01.2020 ob 10:05 Lendavski nadvojvoda gost

      Emma,me zanijmle,kakši pejnezi su v špijli,mi naj stujij,eli mi ga gor spraviš,pazi.."teško zarađeni novac".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.01.2020 ob 10:11 za gosta ob 9:02 gost

      Zelo sem jezen na tvoj članek, zakaj hudiča ne moreš mimo tega, da ne bi omenjal desničarje in to mantro gonite non stop, pa to so znaki bolezenskega stanja, izmečkov človeške družbe kakšen si ti. Pa meni se jebe za desničarje, levičarje, rdeče, komuniste, bele, partizane, domobrance itd. PA DAJTE ŽE ENKRAT ZA BOŽJO VOLJO PREKINITE S TEMI DELITVAMI ki Prekmurju in Sloveniji ne prinašajo nič dobrega saj pa smo v letu 2020 ne 1945 in da 75 let po vojni niste sposobni razumskega razmišljanja, enostavno vas ne razumem. Kar se pa denarne pomoči države tiče Prekmurju pa samo toliko, kako je denar prišel, tako je tudi odšel v žepe nekaterih privilegirancev ali če povem bolj natančno se je pokradlo čisto vse, od tega denarja navaden prekmurski človek ni imel čisto nobene koristi. Dva milijona evra, je 2018 prejelo podjetje Ocean Orchids za 40 novih delovnih mest in kaj ? denar porabljen novih delovnih mest ni. 900.000 evrov je šlo podjetju Medicop za 6,6 milijona evrov vreden skladiščno-razvojni center za medicinsko opremo, ki naj bi zagotovil 23 novih delovnih mest, 23 delovnih mest ni realizirano, denar porabljen............... škoda pisanja naprej, vse to je Slovenija.

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2020 ob 11:19 gost

        Kaj ti jaz ne pišem vedno o tem kdo dobiva denar? Pa vsi pljuvate po meni. Niti en levičar še ni zapisal, da Prekmurje ni iz Ljubljane ničesar dobilo, to je dnevna mantra Janševih in cerkvenih volivcev - zato jim je potrebna vsak dan znova dajati dokaze, da ni tako. Še kako si desen, naj te ne bo sram to priznati. Iz tvojega komentarja se to jasno vidi. Desničarji, pogejte se. Vedno znova vam dokazujemo, da lažete. Janša in Nova Slovenija nikoli več.

        7 7 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.01.2020 ob 10:45 Mali gost gost

      To kar je napisal "Za gosta 9.02" podpišem takoj. Od teh 180 mio € navadni Pomurec ni imel nič. Se še spomnite državnega sekretarja Andreja Horvat in tiste zgodbe?

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2020 ob 11:24 gost

        Tisto, kar je zajebal ta Horvat, je malenkost tega denarja. Se pa strinjam, da bi ta človek moral vrsto let biti v zaporu. Nekateri od teh, ki imajo danes velike kmečke turizme, so nekoč bili mali ljudje. Vprašajte kaj o tem dolgoletnega poslanca, nekoč enega od direktorjev Mure, Nove Slovenije Jožefa Horvata.

        14 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.01.2020 ob 13:27 Bdawg gost

      Problem je ker ni služb z dodano vrednostjo. Kaj meni pomaga 900 služb kjer je višek plače 800 eur, takšno službo že imam.

      10 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.01.2020 ob 14:12 .......... gost

      o Horvatu se ni nič pisalo, vemo samo, da je bil pri denarju zraven, kam pa je ta denar izhlapel, pa ne ve niti BABA VANGA. Človek je dobre barve, vemo pa - kdo mu je tistega časa bil predsednik stranke. Torej, zakaj bi se raziskovalo? Škoda časa in ljudi, ki itak nebi nič našli, če pa bi - pa bi to ostalo v predalčkih.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.01.2020 ob 14:55 gost

        O tem Horvatu se je kar precej pisalo. Tudi kriminalistična preiskava se je opravljala. Človek je bil, mislim, tudi obsojen. Potem je pa o tem človeku res medijsko vse utihnilo. Kar se pa tiče ostalo v predalu - avstrijska depeša v primeru Patria je ostala v predalu kakšno leto in pol. Kdo so bili udeleženi pri tem? Če se ne motim JANEZ jANŠA, minister Mate in glavna državna tožilka Barbara Brezigar pa verjetno še kak uslubenček. Kjer gre za velike denarce gre velikkrat kaj narobe. Je bilo, je, in bo. Samo tisti pri koritu se menjavajo.

        6 0 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.01.2020 ob 15:12 strelec gost

      Nihče ni večji desničar in Janševec, kot je debeli fuknjenec, ki Janšo in sds vsak dan omenja in mu dela veliko reklamo. Še največji sovražnik Janše in sdsa ne bi tolko govoril o Janši kot debeli. Počasi bom začel čondrašu verjeti, da ga je Janša posilil ali pa koga od njegovih družinskih članov. Zato je tak obseden z njim. Ve kdo mogoče kolko let že to traja ta vsakodnevna obsedenost z Janšo? Pozna kdo urok kak se boriti proti temu? Morda bi se debeli moral obrniti na pomoč kakemu duhovniku, da bi iz njegovega telesa izgnal hudiča, v njegovem primeru torej Janšo.

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      04.01.2020 ob 15:19 Savka Dabčević-Kučar gost

      @strelec, vsak pameten je to že ugotovil, da DF obožuje Janšo. Pravzaprav je z njim obseden..tega mu ne smemo zameriti, vsakdo nekoga obožuje in ga vsakodnevno omenja..DF Janezka ,drugi Židana, tretji Serjepetinška itd..svet se vrti naprej, ne mu veselja jemat..naj piše se vsaj nasmejemo.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      04.01.2020 ob 16:06 strelec gost

      Saj mu ne jemljem veselja naj ima svojega Janšo, če ga to vzburja, vsak ma svoj fetiš, no od debelega je malo nenavaden, vzburja ga vse kar se tiče o Janši, sicer ne vem kaj vidi na njem, dobro pustimo te malenkosti, vsak ma svoj okus, naj ma tele svojo veselje, zakaj bi mu ga jemali.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      04.01.2020 ob 19:56 gost

      Jaz sem za svojo vikendicu, kjer se zbirajo velike živine in mlade Madžarice ob dobri kapljici in dobri jedači tudi dobil 750 000 evrov, ker širim turizem. Jap, v turizmu je naš napredek.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      04.01.2020 ob 20:04 Lendavski nadvojvoda gost

      Strelec,spat,te buš najčednejši.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      05.01.2020 ob 11:00 gost

      Sami majmunje se oglašate!! Budale od budal!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      05.01.2020 ob 14:45 gost

      Bokibogme kak dobro vertivamo v Sloveniji 180 miljonov evrov za 900 delovnih mest. To je 2 miljona evrov za 1 delovno mesto, takih butalcev nega na sveti, pa problem ka teh 900 delovnih mest NI, pa tudi pejnez NI.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.