https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

Damjan Ošlaj: Realno nam je mesto v sredini lestvice

Murska Sobota, 14.7.2011  

35-letni branilec Damjan Ošlaj bo v nedeljo zaigral po 4081 dneh ponovno v črno-belem dresu v prvoligaški druščini. Toliko časa je namreč minilo od njegove zadnje tekme v Murinem dresu, ki jo je odigral proti Korotanu štirinajstega maja 2000. Pot ga je nato vodila v Olimpijo, Ljubljano, Maribor, Nafto in na koncu še enkrat Olimpijo, preden se je letos pozimi odločil, da se vrne v klub, kjer je začel svojo kariero.

Tako je Damjan Ošlaj zadnje pol sezone branil barve Mure 05 v drugoligaški konkurenci, v novi sezoni pa bo zopet igral med elito. In kako se je murskosoboški klub po njegovem mnenju pripravljal na prvenstvo? »Delalo se je dobro, sedaj pa pride prava preizkušnja - prvenstvo. Čas bo pokazal, kako uspešno smo se pripravljali, po mojem mnenju pa so bile priprave kvalitetne. Za nekatere mlajše igralce so bile to prve članske priprave, zato bi se lahko poznala utrujenost, vendar bo sčasoma prišlo vse na svoje mesto,« meni Ošlaj.

Mesto v sredini lestvice

Muraši so pred začetkom prvenstva odigrali precej prijateljskih tekem in mnogih dokazali, da v prvi ligi ne bodo imeli zgolj obrobne vloge. »Zagotovo je eno, da z obstankom ne bi smeli imeti težav. Mislim, da nam je realno mesto v sredini lestvice, vendar iti moramo tekmo po tekmo, da bomo videli, kako se bo stvar razpletala. Nas starejših je samo štirje, pet, ostalo pa so mladi fantje. Ker gre za prvo leto v prvi ligi ne sme biti preveč pritiska, sam mislim, da bi z mirnim delom lahko bili v sredini,« je prepričan Ošlaj, ki prav tako kot mnogi drugi ne dvomi, da mladi Murini igralci imajo perspektivo:  »To so nenazadnje dokazali s pokalno lovoriko in igranjem v drugi ligi. Prva liga je vseeno velik preskok, potrebno je zagrabiti priložnost in z dobrim delom bo kvaliteta, ki ni sporna, prišla na plano.«

333 nastop v prvi ligi

Ošlaj je v prvi ligi debitiral daljnega devetnajstega marca 1995 na tekmi z Izolo, skupno pa je v Murinem dresu odigral 81 tekem. Kasneje je v prvi ligi igral še za Olimpijo, Ljubljano, Maribor in Nafto, zbral pa je že 332 nastopov ali 28.382 minut. Če ga bo trener Robert Pevnik v nedeljo proti Kopru poslal na igrišče, kar verjetno lahko prepreči samo poškodba, bo to že Ošlajev 333 nastop v prvi ligi. In kakšna so njegova pričakovanja? »Lepo bi bilo, če bi se štadion napolnil in da ne bi izgubili. Koper je zadnja let med tremi najboljšimi klubi v Sloveniji, zato lahko upamo, da njim bomo uspeli parirati na terenu in da če se bo dalo vzeti tudi vse tri točke,« pravi Ošlaj.

Dobri rezultati, veliko gledalcev

To bo prva prvoligaška tekma Mure po šestih letih odsotnosti iz elitnega tekmovanja, glede na čas dopustov pa Ošlaj pričakuje okoli 2000 gledalcev. Še bolj pa se bo Fazanerija napolnila v tretjem krogu, ko bo gostovala lendavska Nafta. »Prekmurski derbi bo zagotovo pritegnil veliko število gledalcev, tudi sicer pa menim, da če bomo imeli dobre rezultate, da bo tudi obiskanost naših tekem dobra in se za to nimamo kaj bati,« zaključuje Ošlaj.

Članek je bil objavljen v športnem časniku EKIPA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. prekmurjerepublika
      14.07.2011 ob 11:34 prekmurjerepublika

      Ošlaj zaj pa tudi na prvenstvenih tekmaj dokaže svojo kvaliteto in pripadnost Muree!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.