https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Najstarejši pomurski policist obeležil 99 let

08.01.2020 ob 14:00  

Najstarejši pomurski policist Jože Žabkar je na silvestrovo praznoval 99. rojstni dan.

Ob tej priložnosti ga je obiskal in mu čestital vodja Sektorja uniformirane policije Borut Kocet skupaj s članoma kluba Marksa Perca, Marjanom Horvatom in Igorjem Klaričem. V prijetnem klepetu je beseda nanesla na obujanje spominov, saj se je gospod Žabkar upokojil leta 1979 in bil policist 33 let.

Jože Žabkar je bil rojen na Dolenjskem, kot miličnik v civilu pa je bil 1. aprila 1948 poslan na postajo milice v Moščance. Kmalu zatem je končal enoletno policijsko šolo v Begunjah, leta 1950 pa je bil premeščen v Šalovce, najprej kot namestnik komandirja, zatem kot komandir postaje.

Foto: Fb Policijska uprava Murska Sobota

Vmes je bil za dve leti premeščen na postajo v Gornje Petrovce, do leta 1977 pa je delal kot komandir v Moščancih. Zadnje leto in pol pred upokojitvijo je delal v stalni službi, današnjem operativno-komunikacijskem centru, vse do julija 1979, ko se je upokojil.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.01.2020 ob 16:04 Zdravo gost

      To ti je izračun za penzijo :D duže v penziji kak na deli.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.01.2020 ob 17:24 gost

        Kaj ti tu ni jasno? Imeli smo socializem za ljudi, a vi bedaki ste hoteli kapitalizem za nekaj izbrancev. Zdaj pa živite v njem bedački. Sami oziroma vaši starši so to izbrali kar imate. Ne bodite favš vsem, ki smo delali in, ki živimo kot LJUDJE.

        13 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.01.2020 ob 17:24 gost

      G. Žabkar, ob vašem jubileju vam, iskreno čestitam. Biti policist v tistih časih ni bilo lahko. Za vaše delo, ki ste ga takrat opravili in nam omogočili to, kar danes uživamo, vam iskrena hvala. Martin Casar

      12 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 6:52 tonek gost

        zato pa mi moremo danes dolgo delati ,ka so eni z dvajset let delovne dobe šli v penzijo

        4 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 13:08 gost

        Ni res Tonek. TO JE ZARADI TEGA, KER ŽIVIŠ V KAPITALIZMU, V KATEREGA STE BEDAKI NA NOS DRLI.

        4 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.01.2020 ob 12:30 .... gost

      v slovenije policistov ni isto kot vojakov ....oni se samo delajo za policiste ...pol ga pa en kmet redno našiška po guzici

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.