https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Jurša v boju za nadaljnje vodenje stranke podprl Erjavca

09.01.2020 ob 13:30  

Vodja poslancev DeSUS Franc Jurša je danes pojasnil, da bo na kongresu, ki bo 18. januarja v Ljubljani, podprl kandidaturo dolgoletnega predsednika DeSUS Karla Erjavca.

Za prevzem vodenja stranke se poleg Erjavca, ki stranko vodi že 15 let, borita tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec ter Borut Stražišar.

Jurša je v izjavi po današnjem koalicijskem srečanju pojasnil, da je temeljito prebral program Erjavca in Pivčeve, Erjavec pa mu je predstavil tudi pogled na nadaljnje vodenje stranke ter ga seznanil s kadri, s katerimi želi sodelovati.

»Glede na to, da sodelujeva od leta 2006, da pri tem nisva imela večjih težav in da sva bila dobra sodelavca, sem se odločil, da ga bom podprl na kongresu,« je pojasnil Jurša. Erjavec ima tako vse širšo podporo v poslanski skupini.

Na vprašanje, kakšne posledice ima lahko zmaga enega ali drugega kandidata tudi na delovanje poslanske skupine, je odgovoril, da nič kaj velike. Pričakuje pa, da se bo Pivčeva v primeru zmage na kongresu več posvetila stranki in poslanski skupini.

Napetost pred kongresom DeSUS se sicer v zadnjih tednih stopnjuje. Erjavec pričakuje, da bo dobil zaupanje, a tako kot njegova protikandidatka odločitev o nadaljnjem vodenju DeSUS prepušča članom kongresa. Medtem pa je odprto vprašanje političnih posledic v primeru zmage enega ali drugega, poroča STA.

Foto: arhiv Pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.01.2020 ob 14:41 gost

      OBADVA SKIDAJTA NEKAM KER VAJU NE BOMO VEČ VIDELI. NIČ DOBREGA NISTA V TEH DOLGIH LETIH V PARLAMENTU NAPRAVILA ZA LJUDI. ŠE ZA SRAMOTEN ZPIZ - 2 STA GLASOVALA. SPOKAJTA OBA.

      20 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 15:27 gost

        14:58 ..... Nisem Jernej, lahko pa ti povem, da sta zakon ZPIZ - 2 napravila Vizjak in Janša, sprejeli pa poslanci SDS, Nove Slovenije, Slovenske ljudske stranke, Stranke Gregorja Viranta, Desusa in Pozitivne Slovenije. V tem zakonu je določen sramotno nizki odmerni odstotek pokojnine za 40 let pokojninske dobe - za moške 57 % in za ženske 60 % od 1.1. 2013 dalje. Če še kaj ne veš, samo vprašaj. Kolikor mi bo čas dovoljeval, te bom z veseljem poučil.

        9 2 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.01.2020 ob 15:09 gost gost

      Pa ka bi zdaj radi vsi velke penzije meli? Nemrejo meti vsi iste penzije. Eni so študirali, bili na odgovornih delovnih mestih so meli izobrazbo in zdaj do meli iste penzije kak eden, ka je po osnovni šoli šel delat. Toga nega nigi na sveti. Spodobne penzije ja, nej pa dvakrat vekše, kak je mel plačo. Ka eni mislite ge živite. Nega već socializma, ge so bile male razlike med plačami vodilnih in delavcami, gnes so desetkratne. Zavedajte se ka smo v trdon kapitalizmi, ge nega več solidarnosti. Eni bi radi vse, kapitalizem, pravice pa iz socializma, to ne gre.

      4 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        09.01.2020 ob 15:34 gost

        Nimaš pojma zakaj gre pa se pameten delaš. Preberi komentar napisan ob 15: 27. Gre za sramotno nizki odmerni odstotek novih pokojnin od 1.1.2013 dalje.

        11 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.01.2020 ob 8:28 Franc gost

      Prlek zmešani glup kak marela. Sram ga je lahko. Jurša čas te je povoza

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.01.2020 ob 21:17 Komunajzar gost

      Tou je JJ kriv za tou !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.