https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Sedem od osmih občin sistema C pomurskega vodovoda sklenilo poravnavo

09.01.2020 ob 16:30  

Na soboškem sodišču je danes potekala obravnava tožbe osmih občin sistema C pomurskega vodovoda zoper Občino Ljutomer in tamkajšnjo županjo Olgo Karba v višini dobrih treh milijonov evrov.

Župani sedmih občin, Karbova in javno podjetje Prlekija so ob tem sklenili sodno poravnavo o vseh sporih in tožbah, povezanih z vodovodom. Predstavniki občin Apače, Gornja Radgona, Križevci, Veržej, Radenci, Ljutomer in Razkrižje, podjetja Prlekija in odvetniki so se na sodišču usklajevali štiri ure in pol, pri čemer je bila javnost izključena.

Stanko Ivanušič, župan razkriške občine, je po sklenitvi poravnave povedal, da je vsaka poravnava kompromis in delni odmik od lastnih stališč, da pa so se uspeli z veliko napora le poravnati, tako da so vsa odprta vprašanja pri vseh zadevah v celoti in dokončno rešili.

Stanko Ivanušič, župan razkriške občine, je po sklenitvi poravnave povedal, da je vsaka poravnava kompromis in delni odmik od lastnih stališč, da pa so se uspeli z veliko napora le poravnati, tako da so vsa odprta vprašanja pri vseh zadevah v celoti in dokončno rešili. Z današnjim dnem tako velja tudi elaborat o cenah, ki so ga potrdile občine.

Sporov zaradi vodovoda v sistemu C je bilo med občinami veliko. Eden od njih je bilo sprejetje elaborata o cenah, ki ga ljutomerska občina ni potrdila, zato cena vode ni mogla veljati. Osem občin je zato tožilo ljutomersko občino in njeno županjo za dobre tri milijone evrov, ker naj bi bila tolikšna njihova izguba, ker občanom niso mogle zaračunavati stroškov vode.

Sedem županov je vsebino sodne poravnave sicer že parafiralo 4. oktobra lani, k podpisu pa so že takrat pozvali tudi občino Svetu Jurij, navaja STA.

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici poravnave ni podprla, saj tamkajšnji svetniki predloga za poravnavo niso niti uvrstili na dnevi red svojih sej, lahko pa to po današnjem sklepu storijo do 27. januarja. V tem primeru bo poravnava veljala tudi za to občino, v nasprotnem bo pri tožbi ostala sama.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.