https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Župan Občine Lendava gostil predstavnike gasilcev, civilne iniciative in rdečega križa

Lendava, 11.01.2020 ob 9:15  

Župan Občine Lendava Janez Magyar je na ponovoletnem sprejemu v Mestni hiši gostil predsednika in poveljnika Gasilske zveze Lendava, poveljnika Gasilskega poveljstva občine, predsednike in poveljnike prostovoljnih gasilskih društev občine Lendava, štab civilne zaščite Občine Lendava, predsedstvo Območnega združenja rdečega križa Lendava ter predstavnike Poklicne industrijske gasilske enota Nafta.


Župan je pozdravil vse prisotne predstavnike organizacij in vsem članom voščil vse dobro v tem letu. Poudaril je pomembnost in nepogrešljivost organizacij kot so Civilne zaščite in reševalne službe, kamor spadajo gasilska društva in organizacije Rdečega križa, pri spopadanju z vsemi vrstami nesreč in katastrof. Nesebična pomoč pripadnikov teh služb v najtežjih trenutkih je neprecenljiva, saj ljudem v težkih okoliščinah nudijo pomoč in solidarnost ter jim zagotavljajo občutek varnosti, za kar so jim v Občini Lendava iz srca hvaležni. V svojem prostem času se tudi dodatno izobražujejo in udeležujejo prireditev in tekmovanj občinskega, regionalnega in mednarodnega značaja.

Ob tej priložnosti je župan povedal, da bo Občina kljub vsem težavam pri pridobivanju sredstev z Ministrstva za obrambo pri nabavi opreme za Center za zaščito in reševanje Lendava, poskušala čim prej vzpostaviti pogoje za delovanje Centra. V občini Lendava v sklopu Gasilske zveze Lendava deluje 14 prostovoljnih gasilskih društev, ki imajo skupaj 1.047 registriranih članov, od tega je 309 mlajših od 30 let.

V preteklem letu je Občina Lendava odlično sodelovala z Rdečim križem, s katerim je skupaj iskala in tudi našla rešitve za nekaj težkih socialnih stisk.

Enote Civilne zaščite so namensko organizirane kot del sistema za opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči v primeru naravnih ter drugih nesreč. Civilna zaščita ima zasluge pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti na nesreče, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Sistem zaščite in reševanja ima dolgo tradicijo, je zanesljiv in deluje takrat, ko je najbolj potrebno.

Srečanje deležnikov, ki so nepogrešljivi v občinskem sistemu požarne varnosti ter varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, je potekalo v sproščenem vzdušju, so še zapisali spletni strani Občine Lendava.

*Foto: lendava.si in arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2020 ob 15:57 Povej mi en vic gost

      Kaj so si vice govorili ali kaj je tako smešno?

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2020 ob 15:59 Povej mi en vic gost

      Kaj so si vice govorili ali kaj je tako smešno?

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.