https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Kranjec z zmago do rdeče majice, Lampičeva vodilna v sprinterski razvrstitvi

11.1.2020  

Prvi slovenski veleslalomist Žan Kranjec je zmagal v Adelbodnu ter prevzel vodstvo v veleslalomskem seštevku. Najboljša slovenska smučarska tekačica ta čas Anamarija Lampič pa je v Dresdnu osvojila drugo mesto in se zavihtela na vrh v posebni sprinterski razvrstitvi.

Četrti veleslalom sezone svetovnega pokala alpskih smučarjev v Adelbodnu se je končal po slovenskih notah. Kranjcu je iz šestega mesta v drugi vožnji uspel skok v vodstvo, zmago pa je osvojil po napaki vodilnega po prvi vožnji Italijan Luce di Aliprandinija.

Kranjec, ki v tej sezoni v veleslalomih še ni bil slabši od četrtega, je odprl veleslalom v Adelbodnu. Po prvi vožnji je bil šesti, za vodilnim Italijanom je zaostajal 24 stotink sekunde, v finalu pa na polno napadel, se nekajkrat atraktivno rešil in prevzel vodstvo pred Hrvatom Filipom Zubčićem za 29 stotink sekunde.

Do konca pa tako Kranjca kot Zubčića ni uspel prehiteti noben smučar več. Tretje mesto sta skupaj osvojila Francoz Victor Muffat-Jeandet in Norvežan Henrik Kristoffersen.

Drugi Slovenec Štefan Hadalin se ni odločil za start v prvi vožnji. Sicer bi s številko 58 startal proti koncu, a na progi, ki je nudila zelo dobre pogoje.

Foto: Fb Zan Kranjec

Anamarija Lampič je v sprintu prostega sloga na tekmi svetovnega pokala v Dresdnu osvojila drugo mesto in se zavihtela na vrh posebne sprinterske razvrstitve.

Lampičeva, najhitrejša v kvalifikacijah, je v četrtfinalni skupini 3 spet zmagala in se prebila v polfinale, kjer je bila v svoji skupini druga. V finalu pa je bila v družbi treh Švedinj, Švicarke in Američanke osvojila drugo mesto. Za zmagovalko, Švedinjo Linn Svahn, je zaostala 21 stotnik sekunde. Tretja je bila še ena Švedinja Maja Dahlqvist, ki je zaostala 26 stotink sekunde.

Foto: Fb Anamarija Lampič

Katja Višnar, ki je bila v kvalifikacijah deseta, je izpadla v četrtfinalu, v skupini 5 je bila četrta. V tem delu tekmovanja je nastope sklenila tudi Fabjanova, ki je po 18. mestu v kvalifikacijah tekmovanje končala na petem mestu v prvi skupini. Kar štiri tekmovalke iz te skupine so sicer napredovale v polfinale.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.01.2020 ob 17:29 gost

      Škoda, da nista Pomurca geli. Muraši, to je uspeh, ne pa vaše mučenje žoge in klaćčenje trave. Heja hoj.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.01.2020 ob 21:49 gost gost

      ceprav ima enako grd tatoo na roki kot Doncic je Anmarija velik lepsa in boljsa od njega.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.01.2020 ob 21:55 gost

        Do%nčić je čisto povprečen košarkar, a novinarji delajo zvezdo iz njega. Njegov povprečni met je katastrofalno slab. Za dve točji je 44 %, za tri točke 30 %.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.