https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Predstavili so privlačne programe doživetij

11.11.2019 ob 11:00  

V okviru projekta sofinanciranega s strani bilateralnega Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska 2014 – 2020, so projektni partnerji oblikovali 15 novih turističnih programov, pri čemer bo RIS Dvorec Rakičan, ki deluje kot projektni partner, implementiral in izvajal 6 tovrstnih programov ki obsegajo vožnjo s kočijo, aktivnosti s konjem, oglede lokalnih in čezmejnih znamenitosti, kulinarična doživetja in nočitve. 

Lokalne zgodbe - podlaga za razvoj integralnega turističnega produkta

Gre za turistična doživetja osnovana na kočijaškem in konjeniškem trajnostnemu turizmu in vključujejo produkte in storitve, katerih ponudba aktivno povezuje naravno in kulturno dediščino, turistične magnete in še neraziskane kotičke čezmejnega območja. Omenjeni programi gradijo na trajnostnem konjeniškem turizmu v okviru katerega je omogočeno odkrivanje naravnih in kulturnih elementov ruralnih območij, pri čemer je izvedba usmerjena v vključevanje širokega kroga ciljnih skupin. Razvite storitve so tako namenjene družinam, večjim zaključenim skupinam, posameznikom, aktivnim dopustnikom in starejšim ter ciljni skupini s posebnimi potrebami.

Integriranost programov HBT omogoča učinkovito vključevanje projektnih partnerjev, lokalnih ponudnikov in podjetnikov ter nenazadnje lokalne skupnosti, saj vključujejo že obstoječo lokalno ponudbo in storitve, kar bogati celovito ponudbo območja.

Tematske kočijaške poti

Nova turistična doživetja temeljijo na tematskih kočijaških poteh oz. tur v okviru katerih si turisti lahko ogledajo številne lokalne znamenitosti, se prepustijo kulinaričnemu razvajanju in monotoni vsakdan zamenjajo za aktivno preživljanje v naravi. Kočijaške ture obsegajo tri različna področja, pri čemer tvorijo sledeče tematske poti:

1. Kulturno-etnološke poti: kulturna dediščina, lokalna kulinarika, raznoliki produkti lokalnih ponudnikov;
2. Športno-rekreativne poti: poti vezane na značilnosti lokalnega okolja (sprehajanje, pohodništvo, športi v naravi, jahanje, ipd.);
3. Kulturno-zgodovinske poti: zgodovina lokalnega okolja (gradovi, kulturna obeležja, ipd.).

Z željo po uporabi CO2 nevtralnih transportnih sredstev pri potovanjih, so v okviru projekta bili razviti trije različni modeli sodobne kočije 21. stoletja, pri čemer je eno izmed sodobnih kočij razvil tudi RIS Dvorec Rakičan. Prav s to kočijo se bodo obiskovalci željni pristnih doživetij zapeljali dogodivščinami naproti.

 

RIS Dvorec Rakičan bo izvajal 6 različnih turističnih programov, ki obsegajo vožnjo s kočijo, aktivnosti s konjem, oglede lokalnih in čezmejnih znamenitosti, kulinarična doživetja in nočitve. Kočijaški programi so različno dolgi, pri čemer lahko obiskovalci izbirajo med poldnevnimi, celodnevnimi in večdnevnimi turami.

1. ODKRIVANJE GRAJSKIH SKRIVNOSTI (dvorec Rakičan – Grad Murska Sobota – Grad Beltinci)
2. ZAKLADI POMURJA (Moravske Toplice – dvorec Rakičan – Expano – Moravske Toplice)
3. BELA GOLOBICA (dvorec Rakičan – Passero – Bela golobica – dvorec Rakičan)
4. V OBJEMU REKE MURE ( dvorec Rakičan – Ižakovci – Expano- dvorec Rakičan)
5. ZAČUTI PANONIJO I ( dvorec Rakičan – domačija Lušt – Ocean Orchids – Abbazia podeželski klub - Bukovniško jezero – dvorec Rakičan )
6. ZAČUTI PANONIJO II (dvorec Rakičan – domačija Lušt – Ocean Orchids – Abbazia podeželski klub v Nemesnépu – Naravni park Csesztreg - Bukovniško jezero – dvorec Rakičan).

Projekt je podprt s strani Evropske unije in je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Madžarska.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.