https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Sindikat delavcev migrantov poziva vlado naj Prekmurcem omogoči delo v Sloveniji

16.01.2020 ob 13:00  

Po hudi nesreči, ki se je pred dnevi zgodila v Avstriji, je predsednik Sindikata delavcev migrantov Slovenije Mario Fekonja na Vlado RS naslovil sporočilo, kjer poziva, da Prekmurcem omogoči delo v lastni državi.

Huda prometna nesreča na avstrijskem Štajerskem, v kateri sta življenje izgubili dve Prekmurki, se je zgodila, ko so se zaposleni v predelovalnici usnja v Wollsdorfu vračali iz nočne izmene.

Kot poroča Krone.at je 23-letni voznik slovenskega avtomobila zaspal za volanom in zapeljal na nasprotni pas, kjer je trčil v avtomobil, ki ga je vozil avstrijski državljan. Oba avtomobila je po trčenju odneslo s ceste. 23-letnik je v avtu peljal tri sodelavke. Ena je umrla na kraju nesreče, druga kasneje v bolnišnici. Voznic in tretja sopotnica pa sta hudo poškodovana.

Foto: Fb Sindikat delavcev migrantov Slovenije

Na tragedijo so se odzvali v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije. Predsednik Sindikata delavcev migrantov Mario Fekonja v svojem zapisu pravi:

»Spoštovana Vlada Republike Slovenije. Zanima me, kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji? Kdaj boste za razvoj Prekmurja poskrbeli enako, kot za ostale regije? Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Prekmurju?

Danes je na avstrijskem ozemlju ugasnilo življenje dveh premladih oseb, na poti iz, več kot 100 kilometrov oddaljenega delovnega mesta. Vračali so se iz nočne izmene.

Delavci, zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin.

Preveč Prekmurcev je v tujini izgubilo življenja zaradi poti na ali iz dela. Potrebno bo premisliti. Ne samo, da se ljudje izseljujejo, v tujini se življenje nekaterih, prehitro, žal tudi konča.....

Z vsem spoštovanjem do svojcev, prijateljev in znancev...

iskreno sožalje

Sindikat delavcev migrantov Slovenije«

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.01.2020 ob 13:29 gost

      Kako tega " človeka " Fekonje ni sram, da takšno nesrečo in tragedijo izkorišča za svojo promocijo in populizem?? Mu ni dovolj, da nesramno izkorišča delavce migrante in na njih služi?

      36 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.01.2020 ob 13:59 gost

        13.50 ..... ne piši pod tujim imenom. Serator napiši svojega, če upaš, ker dobro vem kdo si. Vlada je dala ogromno milijonov evrov za razvoj in delovna mesta v P rekmurju. Da ti ljudje rešujejo proračun Slovenije, je pa ogromna laž. Lažeš sebi, lažeš delavcem, lažeš vsem državljanom, ..... Dalje ne bom, ker se pod tak članek ne spodobi.

        11 15 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.01.2020 ob 13:44 gost gost

      Se pravi da po mnenju Sindikata, če bo narod dobil službe v Sloveniji, do takih tragedij nebo prihajalo? Delo v Sloveniji je, ampak ne za tako plačo kot v Avstriji, žal. Imam kolege ki se vsak dan vozijo skoraj do Gradca, so se sami zavestno odločili za tako delo, saj je plača in pogoji boljši, so pa vsi meli službe v Sloveniji pred tem. Nesreča nikoli ne počiva, lahko se pelješ 1km od doma na delo pa se ti nekaj zgodi.

      38 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.01.2020 ob 14:06 Lendavski nadvojvoda gost

      Ta Fekonja pa je redni trotl, kot,da se v Sloveniji ne vozimo na delo,kot ,da ni dnevnih migrantov ,kot,da ni nočnih služb...Tudi pri nas se vozimo sto kilometrov ali več.In naj mi ne tvezi,da zaposleni v tujini rešujejo proračun,nič ne bi dali,le imeli bi vse ugodnosti v naši Sloveniji.

      29 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.01.2020 ob 14:26 gost gost

      V Avstriji imajo delavci 1000 eu plače pa davek plačajo 2000 eu davka pa vlada ta denar pospravi v žep ti delavci bi delali v Pomurju pa ni dela pa od teh 1000 eu plače si sami sedviče vozijo sabo in plačajo bencin poiščite tem delavcem v murski soboti delo in bodo delali doma če ne pa vsi na socialno pomoč 700 in manj ostane našim poslancem hvala vsi mate možnost iti delat v avstrijo

      15 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.01.2020 ob 16:06 Jernej gost

        Lahko pa ziviete v Avstriji kot jaz v Svici in nimate stroskov ne z voznjo ne s Fursom v LJ. Hvala

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.01.2020 ob 14:37 sindikat gost

      Največja budalaština, kar je premore sindikat. Budale sindikalne, ki živijo iz članarin delavcev ne dojemajo, da je slovenskim migrantom cilj, da delajo v Avstriji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Pišem iz prakse. Baba dela v Avstriji v onemoglem domu, briše "riti umazanim Avstrijcem, manka ji dve leti do penzije?????????????????? Doma pa ima mamo v onemoglem domu, plačije z mamino penzijo bivanje, mož ji je pa v upokojitvi????. Namesto, da bi skrbela doma za mamo, mamina penzija bi ji bila plača, mož pa je itak upokojen. In kje je tu logika, ta obstaja samo v "norem" razmišljanu mograntke = pohlep po denarju, kajti celo življenje je ta pohlep edini cilj, za življenje jo boli kurac, še malo pa ne bo imela 40 kg. Za take naj se briga vlada? Budale sindikalne, da ne bom o tistih, ki so fizioterapevti, so doma pustili službo in šli v Avstrijo za 200 eurov višjo plačo delat. Tu je žnska odpovedala službo, do nje je imela manj kot km razdalje. Sedaj se vozi dnevno v obe smeri 194 km??????????????? Kaj na to poreče sindikat????????????????. Pohlep, pohlep, pohlep, navajen narod da če sosed ima 2 avta, moram jaz imeti 3 in dve vražji materi zraven. Koliko delovnih mest je rešil Pomurski območni sindikat, z bando na čelu, ki se je v njem "zagozdila" ob propadu Mure?????????

      33 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.01.2020 ob 15:47 gost

        Eni ste res prvovrstni butli Prekmurje je po vseh kazalcih na najslabšem mestu v Sloveniji, pomoč ki je bila namenjena Prekmurju je "uzela magla" oziroma pokradli priviligiranci na žalost največ rdečih. Kaj bi se pa dogajalo v Prekmurju če ne bi bilo te Avstrije imeli bi 50 % brezposelnih in zdaj tu gofnate, da se ljudje iz golega veselja vozijo v Avstrijo SRAM NAJ VAS BO vas ki vam ni za delo in raje dobivate socialno pomoč.

        28 18 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.01.2020 ob 14:42 podpiram te gost

      Zgoraj omenjeni to še ni vse, koliko migrantov se pa v Avstriji prosi v nočno službo, zakaj le? Da več zasluži, ker mu primanjkuje, oziroma tudi služba brez nočnih jim ni "potešila" žlje po POHLEPU, da se vidi, delam v Avstriji in sem "mangup". Doma se jim pa žene počasi praznijo.

      24 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.01.2020 ob 20:53 Buba gost

        Mislis recti da je skoro vsak locen kaj dela v austriji ker se babe doma zgejo z obimi kaj nic ne delajo hihihi

        8 4 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.01.2020 ob 15:07 Lendavski nadvojvoda gost

      "Podpiram te",malo popravka k tvojemu zapisu...žene se jim trošijo...

      21 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.01.2020 ob 17:06 Bonge gost

      Sindikat, dokejč te mele RDEJČO pesnico v vašon simbole vam ne zaupam.

      6 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.01.2020 ob 17:51 Tatjasa gost

      Kaj pa tisti, ki se vsakodnevno iz pomurja vozijo v MB ali pa še naprej v smeri LJ, tudi mi smo dosti na cesti in naredimo isto ali še več km. Torej smo mi manj vredni za vas, kot tisti ki delate v avstriji?!

      24 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.01.2020 ob 22:18 gost gost

        to je slovenija, lj je tudi slovenija. oni bi delo v sloveniji. my ass, me pra zanima ce bi sel kdo delat v Lj namesto v Graz.

        6 1 Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      16.01.2020 ob 19:01 čondraš gost

      To je ers amlo neokusno, konec koncev se ljudje vozijo vsak dan na delo tudi iz Maribora v Ljubljano in obratno, pa iz Celja v Ilirsko bistrico, iz Lendave v Domžale itd...Rešitev je kvaliteten in cenovno ugoden javni prevoz. Ampak zaradi DARSA in njegovih prisklednikov razvoj železnic in avtobusnega prometa stagnira.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.01.2020 ob 20:38 Angel gost

        Tudi iz Prekmurja že 20 let vsak dan v službo na drugi konec slov.. Pa če se kaj zgodi kdo bo odgovarjal država ne, vsak se sam odloči kaj bo delal in kje. Nažalost pa je dandanes tempo takšen, da ljudje včasih več ne zmoremo in pride bo pregorelosti. Nesreča ne počiva niti za ovinkom domačega dvorišča.

        20 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.01.2020 ob 19:25 Lendavski nadvojvoda gost

      Čundraš,rednu si pameten.Magister eli bulonjski doktur mugouče?Da si pa biu nazadnje na autobusi eli vlakeci.Lejku je tebi kritizejrati na tvojen bugastvi,biciklini.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.01.2020 ob 20:13 Lendavski nadvojvoda gost

      Seveda delam tu pri nas,v Sloveniji naši.Vsak išče svoje boljše .Pa povem ,tisti,ki delate zunaj,nič več od nas nimate, niti samopodobe,niti vašega večvrednega denarja,ste tam le ena zaničevana ,podrejena, manjvredna dol gledana ničevost.Pri nas se tudi razslojujemo,ponižujemo in krademo,pljuvamo,ne zaslužimo.Vendar,smo tu,ne živimo manj spodobno,manj kultivirano,manj človeško.Veste,vi tam zunaj,mi tukaj našo dušo slovensko dol ne gledamo,,smo naš rod,Slovenov.

      10 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 17:49 gost

        a mislis da radi delamo v tujini mislis da denar dobis na roki bre dela a ti sploh ves kako se v tujini dela sigurno ne grejo dobro voljno vsi delati in zapustiti svojo domovino ki nima delo za svoje drzavljane a mislite da je to pohlep slov. je pohlepna ker migranti morejo vec davcnino placat kot zasluzijo ne govorite vdrugem imenu vi nimate pojma kako se zivi v tujini

        1 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.01.2020 ob 19:31 Jani gost

        Ampak bomo pa imeli dost, dost večo pokojnino iz Avstrije, za 28 let sem dobo 1370€ pokojnine, da o odpravnini I ne govorim.

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      16.01.2020 ob 21:25 Nekdo gost

      Žalostno, da se mora vedno nekaj tragičnega zgoditi, da nekdo začne ukrepati. Drugače pa, vsak se sam odloča, kje bo delal kaj bo delal. Pa če je to v Sloveniji ali v tujini.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        16.01.2020 ob 21:36 Lendavski nadvojvoda gost

        "Nekdo",prav imaš,ukrepati moramo v Avstriji.Pahor,pa predvsem Šarec,sta odgovorna.Takojšnja nota Republiki Avstriji.

        2 6 Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      17.01.2020 ob 12:33 Inšpektor gost

      Te sindikat je za delavce migrante nej napravo nič in nikoli nič nede. Van naivnežen pa lepo članarino kasirajo in uživajo!

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      19.01.2020 ob 15:09 Gost gost

      Lendavski si ni Sam kriv tou je že seme od butalcov

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      19.01.2020 ob 15:50 Lendavski nadvojvoda gost

      Tak je,predhodna komentejraša, besede na svetlo spravila sta .Tak je,prav mata.😁😎

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.