https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Danes je najbolj depresiven dan v letu

20.01.2020 ob 9:50  

Če ste se danes zbudili slabe volje, ne skrbite! Danes je najdepresivnejši dan v letu.


Razlaga

Cliff Arnall je ameriški psiholog, ki je tretji ponedeljek v letu označil za najdepresivnejši dan. Za takšno negativno oceno dneva ni bilo krivo samo njegovo počutje, ampak je svojo odločitev argumentiral na podlagi matematične formule. Na ta dan naj bi prišlo do viška slabega vremena, brezsončnega obdobja, posameznik naj bi dojel, da se ne drži novoletnih zaobljub in ugotovil, da je stanje njegovega bančnega računa pod pričakovanji, zaradi pretiranih božično-novoletnih nakupov.

Vsi omenjeni dejavniki naj bi se nakopičili in ravno na današnji dan povzročili še posebej slabo voljo pri ljudeh. Vašim občutkom se lahko pridružita še zaskrbljenost in obup. Zgodi se tudi, da človek zaradi teh občutkov in manjše fizične aktivnosti poje več hrane, kot je potrebuje.



Alternativa

Nekateri drugi psihologi opozarjajo na negativne posledice iskanja slabih dni in izgovorov za negativno počutje. Jamranje o tem kako vam je slabo namreč ne koristi nikomur. Za izboljšanje osebnega počutja priporočamo poslušanje vesele glasbe in rekreacijo. Obe dokazano zmanjšujeta nivo stresnih hormonov v telesu in povišujeta nivoje hormonov, ki skrbijo za naše dobro počutje in kvaliteto spanca. Priporočljive so tudi jedi z visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov in sveže sadje ter zelenjava.


    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.01.2020 ob 11:05 Risto Kubura gost

      Ameriško sranje - nakladanje!!!!!! Yenkiji mislijo, da so najpamentnejši na svetu so pa eno samo veliko sranje in vsepovsod po svetu vir vsega zla!!!!!

      17 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.01.2020 ob 11:09 gost

        Odličen in resničen komentar. Kapo dol, kot je rekel Katanec. A naši desničarji se jim v rit vlečejo .

        8 3 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.01.2020 ob 11:42 gost

        Kakšna razgledanost in intelekt v vsebini tvojega pisanja. Pojdi na sveži zrak, pusti pijačo, beri knjige, ... Pa ne več pisariti po forumih. Rajši se včlani v DeSUS.😂😂😂

        8 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.01.2020 ob 11:24 gost

      Nemoreš ti brez politike mar ne?Desni levi zeleni blontni..Nimajo nobene veze z tem člankom,pa z komentarjem gosta 11:05,z katerim si popolnoma strinjam kar je zapisal ..Ti pa te desne pa te rajši za kakšen drugi članek,temo uporabi

      7 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.01.2020 ob 11:34 gost

        DESNI so k nam prinesli to ameriško sranje. Še smotanega ekonomista Sachsa so iz Amerike pripeljali, da je napravil privatizacijo po ameriško. Iz Nemčije Pučnika, iz Argentine Bajuka, ustoličili domobranca Drobniča in Omana, ........................... NEK SE ZNA.

        6 9 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.01.2020 ob 22:11 Lendavski nadvojvoda gost

      Redno so se zmotili,depresiven bom jutri ko bom plačeval čeke.Vendar ,za vse rožica raste, gostilnice z tavžentrožami pa tudi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.