https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ne pozabite na rok za oddajo vloge

28.01.2020 ob 13:40  

Zavezanci, ki med letom niso uveljavljali te olajšave, in tisti, ki želijo medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, morajo najpozneje do 5. februarja 2020 vložiti »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«. Na Finančni upravi RS (Furs) spodbujajo, da če vloge še niste oddali, storite to elektronsko.

Finančna uprava si že vrsto let prizadeva, da bi zavezance spodbudila k elektronskemu poslovanju, saj to zanje prinaša izrazite prednosti  pred papirno oddajo vloge. Med drugim prihranek časa, poštnih storitev, tiskanja…

Poleg tega imajo zavezanci, ki vlogo oddajo elektronsko, možnost uporabe predizpolnjenega obrazca z lanskimi podatki, vračilo dohodnine dobijo 13 dni prej ter so avtomatsko vključeni v nagradno igro za električni skiro, električno kolo in 25.000 evrov. Mobilna aplikacija zavezancem omogoča tudi, da svojo oddano vlogo do 5. februarja še popravijo, če to želijo.

Letos so že zabeležili izrazit porast elektronskih vlog za vzdrževane družinske člane. Do 14. januarja so v primerjavi z letom prej dobili skoraj 140 odstotkov več vlog v elektronski obliki. Lani so namreč do tega datuma dobili 6.594 elektronsko vloženih vlog preko portala eDavki ali mobilne aplikacije eDavki, letos pa že kar 15.786.

Možnost oddaje vloge prek mobilne aplikacije eDavki so prvič ponudili lani. S tem se je odstotek elektorsko oddanih vlog izrazito dvignil, in sicer je leta 2019 v primerjavi z letom 2018 kar 66 odstotkov več zavezancev oddalo vlogo elektronsko.

Ta odstotek želijo letos še povečati, saj obrazci v papirni obliki predstavljajo veliko administrativno breme za Furs, poleg tega je večja možnost napak, ki vodijo v napačne informativne izračune dohodnine in posledično pride do ugovorov. Furs vsako leto dobi približno 250.000 vlog za vzdrževane družinske člane in od tega kar tri četrtine še vedno v papirni obliki oziroma ročno izpolnjenih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.