https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

FOTO: Rokometaši Čakovca slavili na Žikijevem memorialu

27.1.2020  

V soboto, 25. januarja, je v športni dvorani OŠ III. v Murski Soboti bil odigran že 8. mednarodni rokometni turnir oz. Žikijev memorial. Udeležile so se ga ekipe RK Pomurje, RK Arcont Radgona, MRK Čakovec iz Hrvaške in HC Union Leoben iz Avstrije. Boljše predstave sta pokazali ekipi sosednjih držav, ki sta v uvodnih srečanjih premagali domači ekipi. Tako je prvo mesto pripadlo ekipi iz Čakovca, drugo mesto rokometašem iz Avstrije, tretje mesto pa so si v pomurskem obračunu priborili RK Pomurje. Zadnje, četrto mesto je pripadlo ekipi iz Radgone.

Na prvi tekmi smo videli tekmo med domačim Pomurje in gostje iz Avstrije – HC Union Juri Leoben. Tekmo so bolje začeli gostje, ki so povedli z 10:3, vendar so se domači igralci do polčasa približati na 14:11. V začetku drugega polčasa je bil rezultat 14:12 za goste iz Avstrije, ki zasedajo 1. mesto po prvem delu v 2. avstrijski rokometni ligi. Do konca tekme je hitri Avstrijci, ki so v svojih vrsta imeli tudi najboljšega igralca turnirja Slovaka Mareka Kovačechka, uspeli brez večjih težav obraniti solidno prednost. Končni izid 25:30. 

V drugi tekmi sta se pomerila RK Arcont Radgona in MRK Čakovec iz Hrvaške. Radgončani so vodili vse do 7:6, ki so jim očitno pošle moči, saj so favorizirani gostje iz Hrvaške naredili preobrat in prvi polčas dobili z rezultatom 14:23. V drugem polčasu so priložnost dobili vsi igralci obeh moštev. Končni izid 31:40 za Čakovec.

 

V kratki otvoritvi turnirja je predsednik RK Pomurje Marjan Kreslin pozdravil goste iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije in namenil nekaj besed rokometnemu zanesenjaku Vladu Roškarju - Žikiju po katerem že 6 let nosi ime 8. zaporedni mednarodni rokometni turnir. Vsi prisotni so ga počastili z minuto molka.

 

V tekmi za 3. mesto smo videli pomurski rokometni derbi, ter bratski dvoboj na trenerski klopi. Rokometaši Radgone so se dobro upirali samo v začetnih minutah do rezultata 7:6, nato pa so rokometaši Pomurja pokazali kdo je glavni v domači dvorani. Polčas so dobili z rezultatom 20:15. V drugem polčasu, ko so priložnost dobili vsi igralci, so svojo prednost proti maloštevilčni ekipi Radgone še nadgradili in zmagali z rezultatom 40:28.

V tekmi za 1. mesto so gledalci videli zelo zanimivo in hitro tekmo med HC Leoben in MRK Čakovec. Do rezultata 8:8 je bilo izenačeno, nato pa so Hrvati pobegnili na prednost treh, štirih zadetkov, ki so zadržali do konca prvega polčasa. V drugem polčasu so svojo prednost še povišali, predvsem zaradi odličnih obramb najboljšega vratarja turnirja Nikole Marciuša. Do konca tekme, ko so ponovno dobili priložnost vsi igralci obeh ekip so svojo prednost še nekoliko povišali na končnih 33:26 in postali zmagovalci 8. zaporednega mednarodnega rokometnega turnirja.

Pokale je podelil sin Vlada Roškarja, Denis Roškar, ki gre po očetovih stopinjah in aktivno sodeluje pri delovanju domačega rokometnega kluba Pomurje.

Rezultati:

RK Pomurje – HC Union JURI Leoben 25:30 (11:14)
RK Arcont Radgona – MRK Čakovec 31:40 (14:23)

Tekma za 3. mesto:

RK Pomurje – RK Arcont Radgona 40:28 (20:16)

Finale:

HC Union Juri Leoben – MRK Čakovec 26:33 (14:17)

Vrstni red:

1. MRK Čakovec
2. HC Union Juri Leoben
3. RK Pomurje
4. RK Arcont Radgona

Najboljši strelec: Igor Krajner (MRK Čakovec) 27 zadetkov

Najboljši vratar: Nikola Marciuš (RK MRK Čakovec)
Najboljši igralec: Marek Kovaček (HC Leoben)

Trenerji:

Josip Borkovič, MRK Čakovec
Dino Poje, HC Union Juri Leoben
Alan Potočnjak, RK Pomurje
Neno Potočnjak, RK Arcont Radgona

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.