https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Lendavi so se skupaj s predsednikom Pahorjem spomnili žrtev holokavsta

Lendava, 31.01.2020 ob 10:50  

V Sinagogi Lendava je v četrtek, 30. januarja, potekala osrednja prireditev ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta.

Holokavst je bil eden najhujših zločinov zoper človeštvo. V njem je življenje izgubilo okoli 6 milijonov Judov, žrtve nacističnega preganjanja pa so bili tudi drugi za nacistični režim nesprejemljivi posamezniki. Vseh žrtev se z Mednarodnim dnem spomina na žrtve holokavsta spominjamo 27. januarja.

V Sloveniji ob tem vsako leto poteka projekt Šoa – spominjajmo se, v sklopu vsega se po vsej Sloveniji pripravijo razstave, znanstvena srečanja in različni kulturni dogodki. Osrednja spominska slovesnost ob mednarodnem dnevu spomina na žrtve holokavsta in ob 75. obletnici osvoboditve nacističnega taborišča Auschwitz je letos potekala v Lendavi.

Zbrane je najprej nagovoril župan Občine Lendava Janez Magyar. Slavnostni govornik na prireditvi pa je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je v nagovoru poudaril, da letošnje obeleževanje mineva v opozorilih, da ne smemo pozabiti.

»Počasi odhaja generacija tistih, ki so to tragedijo doživeli in z njimi odhaja neposreden spomin na moralno dno civilizacije,« je dejal in dodal, da je naša moralna dolžnost in odgovornost, da te spomine sprejmemo in predamo naprej naslednjim generacijam kot enega izmed stebrov miru.

Ob priložnosti je predsednik gospe Eriki Fürst, edini še živeči Judinja iz Prekmurja, ki je preživela holokavst, podaril spominsko medaljo, ki so jo prejeli vsi preživeli taboriščniki, udeleženci spominske obletnice ob 75. obletnici osvoboditve nacističnega taborišča Auschwitz.

Na slovesnosti so odprli tudi fotografsko razstavo spominskega centra holokavsta Yad Vashem in Sinagoge Maribor z naslovom »Auschwitz – kraj na Zemlji: Auschwitz Album«.

Program s tradicionalnim branjem imen slovenskih žrtev holokavsta je pripravila Občina Lendava v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota, Centrom judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor in Judovskim kulturnim centrom Ljubljana. Molitev za umrle je zmolil rabin Judovske skupnosti Slovenije Ariel Haddad.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2020 ob 12:09 gost

      dedek mraz je tudi prišel :D

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        31.01.2020 ob 20:30 Lendavski nadvojvoda gost

        In,gost,močno trdim,prepričan sem,bedak si in bedak boš cvoknu.To povem,jaz Lendavski nadvojvoda.😎

        4 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.02.2020 ob 12:19 gost25 gost

      A ta bradati je Bedanec????

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.02.2020 ob 12:26 Risto Kubura gost

      Prehitro so pozabili holokavst in sami ubijajo Palestince kot zajce seveda v zavetju velikega brata, rumenoglavca trumpusa.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2020 ob 14:01 čondraš gost

        Pobijali so jih pred Trumpom in jih bodo po Trumpu, znova itzkoriščaš neko novico za pljuvanje po tistih ki ti ne ustrezajo . SIcer pa, je tekla res beseda o obleganju Palestine, o obrezovanju penisov dojenčkov, o spolnih zlorabah judov v Holivudu in še kje, o finančnem monopolu Judov ? Ni ne...

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2020 ob 12:39 Lendavski nadvojvoda gost

      Risto,Musli,red mora biti.Dokler imamo Izrael,bomo varni pred kozojebci obrezanimi,Arabci in muslimanstvom.Sicer pa,Judje so bili na teh prostorih stoletja,ko prerok še niti svoje stare babe ni poznal,pisati pa itak ne.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.02.2020 ob 22:00 Risto Kubura gost

        Izraelci in ZDA oboji so enako veliki teroristi in glavni vir vsega zla, ki se po svetu dogaja. A Arabci so šli v ZDA in povzročali nerede ali pa ZDA vsepovsod povzročijo nemire predvsem zaradi strateške surovine nafte. Tudi, če bi jo imela Slovenija v neizmernih količinah takrat bi tudi ti izkusil prijaznost tvojih jebenih yenkijev na čelu z rumenoglavcem. Irak, Sirija, Libija, Venezuela, samo nekaj naštetih držav, vsepovsod ista zgodba. Zato rajši utihni in se še naprej ukvarjaj s kmetijstvom, kravami, biki, to ti zagotovo bolje gre od rok........to američane zagotovo ne zanima. Pa oba se pazita, da vaju ne bodo muslimani pojedli!!!! Američani, ki pa točno sedaj vodijo na desetine vojn po svetu pa so za vaju največji mirovniki. VIDVA STA VELIKA BUTLA!!!!

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.02.2020 ob 22:14 Čergoli gost

      Popolnoma se strinjam zda so vir vsega zla!!!! Zaradi nafte!

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.02.2020 ob 11:31 branko gost

      Koliko spremljam te slinave govorce sem prišel ,do spoznanja ,da tej več znajo o holokavstu ,kot tisti ki so bili v taboriščih .Celo narcis je namazani z vsemi žavbami .

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      02.02.2020 ob 12:54 Lendavski nadvojvoda gost

      Vidiš,Risto,Musli,s tabo vred smo že trije butli.Sicer pa,Judje so kultura,oni drugi primitivnost.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.02.2020 ob 13:01 Risto Kubura gost

        Musli ti je stari oče.!!! Kes so Židje in Američani tako kulturni zato pa po celem svetu vodijo vojne in ubijajo. Si ti en velik MUSLI pravi za rit polizat trumpusu rumenoglavcu.

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      02.02.2020 ob 13:37 Lendavski nadvojvoda gost

      Risto,pomiri se,moji stari so vsi po vrsti Prekmurci.In noben od njih se ni " ukozio",kot tvoji v planinah Balkana. Se vidi kultura muslimigrantov v Evropi ,tudi v Lendavi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      02.02.2020 ob 13:42 gost

      Na bruhanje mi gre, ko vidim tega narcisoida.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.