https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Ljutomerčanke še drugič ugnale Prekmurke

Ljutomer, 1.2.2020  

V 13. krogu 1.B Državne odbojkarske lige za ženske sta se včeraj v ljutomerski dvorani ŠIC pomerili ekipi ŽOK Ljutomer in Roto Kema Puconci. Obe ekipi sta še lani nastopali v 1.A ligi. Tako kot na prvi tekmi v Puconcih so tudi tokrat bile boljše Prlečke, ki so slavile s 3:0.


ŽOK Ljutomer - Roto Kema Puconci 3:0
(25:20, 25:23, 25:17)

ŽOK Ljutomer: Makoter 15, Sakovič 11, Crvenković 1 , Prapotnik-Flisar 1, Kosi 5, Svatina, Petek 8, Kutnjak 4, Rakuša, Pintarič, Vnuk 1.

Roto Kema Puconci: Kovač 8, Rakar 1, Ošlaj, Škraban, Jeremič 6, Herman 9, Markov, Kuplen, Gjergjek, Šadl 3, Cigut, Vnuk 1, Matis 2.

Zaradi pomembnosti tekme za obe ekipi, je bil uvod v tekmo na obeh straneh dokaj raztrgan, prve točke pa so dosegle igralke gostujoče ekipe ter povedle z 0:3. Ljutomerčanke so odgovorile z tremi zaporednimi točkami ter izid izenačile na 3:3, z asom na servisu Crvenkovičeve, pa povedle z 4:3. Po dobri in borbeni igri na obeh straneh so Ljutomerčanke po zaslugi dobrih servisov Nike Kosi, povedle z 9:6.

Po odmoru, ki ga je zahteval gostujoči trener sta ekipi dosegali točko za točko, Ljutomerčanke pa so še naprej držale razliko treh do štirih točk ter po asu Sare Kutnjak in Barbare Petek, povedle z 16:9. Po nepotrebnih napakah domačink pri organizaciji napada so se gostje približale na tri točke zaostanka pri rezultatu 18:15. Do konca seta smo gledali dokaj raztrgano igro, z napakami na obeh straneh. Na koncu so bile uspešnejše oz. srečnejše domačinke, ki so set po doseženi točki Kaje Makoter, dobile z rezultatom 25:20.

Drugi set so po slabšem sprejemu domačink uspešno pričele gostje ter povedle z 2:4 ter kasneje še s 3:6. Ljutomerčanke so se nato zbrale ter po dveh napadih Barbare Petek izid izenačile na 7:7. Gostje so zatem spet zaigrale na vso moč ter povedle s 7:10 in nato po zaslugi Hermanove z 8:13. Po vstopu v igro organizatorice igre, Prapotnik-Flisarjeve, se je igra domačink izboljšala saj so dosegle tri točke zapored ter rezultat znižale na 12:14.

Kljub temu tudi gostje niso popuščale ter so po dobri igri na sprejemu in napadu, povedle s 13:17. Domačinke se niso predale ter po dobri igri vseh igralk rezultat znižale na 17:18 in po bloku Barbare Petek, izenačile na 18:18. V izredno napeti končnici seta sta se ekipi menjavali v vodstvu, kjer so bile na koncu boljše domačinke, najbolj po zaslugi organizatorice igre, Prapotnik- Flisarjeve.

Tretji set so bolje odprle domačinke ter povedle s 2:0, zatem pa so Prekmurke dosegle tri zaporedne točke ter povedle z 2:3 in nato še s 3:4. Rezultat je bil v nadaljevanju dokaj izenačen, prav tako kot tudi igra na obeh straneh. Po napaki domačink in uspešnem napadu Hermanove, so gostje povedle s 7:9, kasneje pa domačinke po asu Vnuk Maše in blokadi Petek Barbare z 11:9. Igra domačink se je v tem delu stopnjevala in bila vse boljša s čimer so svojo prednost povečale na 18:11. Ta prednost pa je pomenila tudi končno zmago z rezultatom 25:17.

Ana Prapotnik-Flisar – igralka ŽOK Ljutomer: "Sama sem se počutila kar malo nelagodno, ko sem se po dolgem času spet vrnila na odbojkarska igrišča. Sem pa izredno vesela za ekipo, ki je igrala zelo borbeno in ni popuščala, tudi ko so bile v težavah. Kljub temu, da nisem dovolj uigrana s puncami, smo danes prikazale kar dobro igro, tako, ki je prinesla zmago nad mlado in poletno ekipo iz Puconcev."

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.02.2020 ob 11:22 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      No, pa se kaže kako resen klub so Puconci. Po odhodu gospoda Frankoja kot predsednika, klub tone. Pa po resnici povedano, Kovačec ni trener za prvo ligo. Kje pa se je dokazal? Samo pametovanje.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.02.2020 ob 11:25 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

      No se vidi kako resen klub so Puconci. Po odhodu gospoda Frankoja, tonejo iz sezone v sezono. Pa realno tudi Kovačec ni trener za prvo ligo. Kje pa se je dokazal?

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.02.2020 ob 12:58 ZELVA gost

      AJAJAJ! KRUHA IN IGER !!! UZIVAJ v POMURSKI ODBOJKI, umazane stvari pa si počisti doma!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.02.2020 ob 10:16 AJAJAJAJAJAJAJAJAJ gost

        ZELVA - sploh ne dojameš, kaj sem želel povedati. Če želijo v Puconcih obdržati klub, bo potrebno stopiti skupaj in nekaj narediti. Po moje, ponavljam po moje, to vodstvo, od trenerja do predsednika, to ni sposobno narediti. Pa lahko si misliš kar želiš. Igralski in trenerski kader je daleč od tega, da bi zagotavljal mirnost. O tem ti jasno pove lestvica in same igre. Zakaj je kader takšen kot je, vprašaj njih. Je pa veliko igralk odšlo ravno zaradi njih. Sem skoraj na vsaki tekmi in vidim, če že ti ne, da v ekipi nekaj ne štima. Ni energije, volje. Jaz vsekakor želim vsem pomurskim ekipam uspehe, normalno. Je pa včasih potrebno povedati bobu bob. Marsikdo se bo z menoj strinjal, so pa tudi taki, ki se ne bodo. In jaz temu ne nasprotujem.Vsak ima svoje mnenje.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.