https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Podjetje odpoklicalo začimbo

05.02.2020 ob 9:00  

Podjetje Lidl Slovenija je objavilo odpoklic začimbe origano.

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je bila s strani podjetja Lidl Slovenija obveščena o odpoklicu začimbe Kania origano.

Podatki o živilu

Tržno ime: Kania Origano
Pakiranje: steklenička
Neto teža: 7g
Lot: 9158BA in 9158AA
Rok uporabe: 06/2022
Proizvajalec: WEIAND GmbH

 

 Foto: ZPS

 

Vzrok odpoklica

Možna povišana vsebnost pirolizidin alkaloidov. Pirolizidin alkaloidi spadajo med naravne toksine, ki nastanejo kot sekundarni metaboliti pri nekaterih rastlinskih vrstah. Ob dolgotrajnem uživanju so lahko škodljivi za jetra.

ZPS svetuje, da v primeru, da imate ta origano doma, ga ne zaužijte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.02.2020 ob 12:21 Viki gost

      Kaj pa tisti ki so ga ze zauzili, ali bo kdo odgovarjal in kdo, ce sploh kdo kontrolira in kako prozvode ki se na veliko prodajajo po nasih trgovinah? ali po domace kdo je placan da poskrbi za varno prodajo hrane pri nas?

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.02.2020 ob 12:30 Kiki gost

      Placano jih je zal veliko, za varno hrano pri nas pa redko kdo skbi, taka je realna situacija, in.ce ne bi sami dobavitelji odpoklicali proizvod bi ljudi se naprej jedli te strupene produkte, ki jih zal zelo drago placajo in zal jedo zastrupljeno hrano, zato pa toliko bolezni med ljudmi, vsak dan vec...

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.02.2020 ob 15:38 Lendavski nadvojvoda gost

      Komentatorja,prestrašena,tak povem...krivom kur...i dlaka smeta.....Takoj na vse preiskave.V tolažbo vama prestrašenima ,kmalu bo bio regrat,ga nabirajta in zdravo živita.Vendar,jaz ne morem "rečti",da ga kak maček ni poscal...Tak,biozelenjadarsko navdihnjena,še bio bosta cvoknula po vajino...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.