https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Pahor za novega predsednika KPK imenoval Šumija

06.02.2020 ob 11:55  

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je podpisal ukaz o imenovanju Roberta Šumija za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

Štefaneca bo zamenjal Šumi

Naj spomnimo, da je bil predsednik KPK Boris Štefanec skrajno razočaran, ker ga izbirna komisija ni uvrstila na seznam primernih kandidatov za predsednika KPK.

Na seznamu izmed devetih  so se znašli svetovalka predsednika vrhovnega sodišča Tina Brecelj, Štefanečev namestnik Novak, višji sekretar službe vlade za zakonodajo Janez Pogorelec ter vodja centra za raziskovanje in socialne veščine na policijski akademiji Robert Šumi. Kar smo že poročali si lahko preberete tukaj.

V začetku tedna je v Predsedniški palači potekala javna predstavitev kandidata za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije dr. Roberta Šumija. Predstavitev je vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.

Po pogovoru z izbirno komisijo za izbiro predsednika Komisije za preprečevanje korupcije, po preučitvi poročila izbirne komisije in opravljenimi razgovori s kandidati se je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor odločil, da se bo javnosti kot kandidat za predsednika KPK predstavil dr. Robert Šumi, so sporočili iz njegovega kabineta.

Danes pa je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor podpisal ukaz o imenovanju Roberta Šumija za predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Šumi je vodja centra za raziskovanje in socialne veščine na policijski akademiji in docent na mariborski univerzi. Šestletni mandat bo nastopil 1. aprila.

* Naslovna fotografija Fb Borut Pahor

    Fotogalerija