https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Vrednost odkrite ponarejene evrske gotovine v Sloveniji upada

27.04.2020 ob 10:00  

Lansko leto se je v Sloveniji skupna vrednost umaknjene ponarejene evrske gotovine že drugo leto zapored znižala. Skupna vrednost umaknjene gotovine se je tako v zadnjih dveh letih s 720.000 evrov znižala na nekaj več kot 76.000 evrov, so zapisali na Banki Slovenije.

Nižja skupna vrednost umaknjene gotovine je predvsem posledica zmanjšanja števila odkritih ponarejenih bankovcev in večjega števila odkritih ponarejenih kovancev.

Število odkritih ponarejenih bankovcev se je zmanjšalo za slabo tretjino. Lansko leto je bilo tako iz obtoka umaknjenih 1.236 ponarejenih evrskih bankovcev. Število odkritih ponarejenih kovancev pa se je povečalo za skoraj 60 odstotkov, iz obtoka so tako umaknili 2.237 ponarejenih evrskih kovancev.

Pri evrskih bankovcih je bilo umaknjenih daleč največ ponaredkov vrednosti 50 evrov, in sicer 852 kosov, sledita bankovca za 20 evrov z 182 kosi in 100 evrov, ki jih je bilo 94 kosov. Pri evrskih kovancih pa je bil najpogosteje umaknjen kovanec za 2 evra, teh je bilo 1.743 kosov.

Ob tem v Banki Slovenije podobno kot v Evropski centralni banki poudarjajo, da verjetnost, da bi prejeli ponaredek evrske gotovine, ostaja relativno majhna. Delež ponaredkov v primerjavi z vsemi kovanci in bankovci v obtoku je namreč zanemarljivo majhen. Dodajajo pa še, da je uporaba ponaredkov za plačilo kaznivo dejanje.

Poudarili so tudi, da lahko uporabniki pristnost evrskih bankovcev hitro preverijo s preprosto metodo »otip-pogled-nagib«, ki je podrobno opisana na spletnem mestu ECB in na spletni strani Banke Slovenije. Če prejmete sumljiv bankovec ali kovanec, ga neposredno primerjajte z drugim, za katerega veste, da je pristen. Če se vaš sum potrdi pa o tem nemudoma obvestite policijo, še svetujejo na Banki Slovenije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2020 ob 10:44 Sonce gost

      Cidi je pa ti prali stroj toga je nabavila nasa jebena vlada,,ka de pocivavskove tunijnuve pececnikuve podobnikuve hojsekuve jaklinuve podlunskove pa se kakse pejneze notri prala,l princ teme pa njegovi hlapci du je pa steli pa te mugoce za gulaz dubijo

      4 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.04.2020 ob 10:53 LillaIadanza gost

      Moja sestra zasluži 91 dolarjev na uro na prenosniku. Iz službe so jo odpustili tri mesece, zadnjič pa je bila njena plača 20.835 dolarjev, ko je nekaj ur delala na prenosniku. Tako sem začel ..................................... >>>>>>­­­­­­w­­­w­­­w­­­.­­­b­­­u­­­z­­­z­­­7­­­0­­­.­­­c­­­o­­­m­­­

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.04.2020 ob 11:18 gost

      Princ teme-OZZY Osbourne bo te pojebal v tvoj posrani gobec, gnida komunajzarska.

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.