https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Pomurski strelci na 5. državnem turnirju z odličnimi rezultati

18.2.2020  

V organizaciji SD 1956 Trbovlje je v Ljubljani v soboto, 15. februarja, na centralnem strelišču potekal 5.turnir državnih lig, kjer je nastopilo tudi veliko članov pomurskih strelskih društev. V Murski Soboti pa se je v soboto odvil 5. regijski turnir lige z serijsko zračno puško.


V Ljubljani je za strelce potekal 5. turnir prve A državne strelske lige v streljanju s standardno zračno puško. Na turnirju je od pomurskih društev drugo mesto zasedlo SD Štefana Kovača iz Turnišča, kjer so bili v postavi Robi Markoja, Uroš  Maučec in Tadej Žalik. SD Črenšovci so na turnirju osvojili peto mesto, SD Ljutomer pa dvanajsto.

V Pokalu prijateljstva je s serijsko puško med starejšimi dečki zmagal Mišo Hari s 184 krogi, deveto mesto pa je zasedel Tim Kunej, oba iz ŠSD Murska Sobota.

V prvi B ligi je športno strelsko društvo Mursko Sobota, v postavi Jure Sočič, Patrik Farkaš in Simon Farkaš, zasedlo tretje mesto, medtem ko je SD Jezero iz Dobrovnika zasedlo 4. mesto. SD Tišina je zasedla 5. mesto, SD Gančani pa so bili šesti. Posamično je zmagal Peter Šomogy (SD Jezero) s 626,5. krogi. Drugo mesto pa je osvojil Mitja Černi (SD Gančani) s 618,6. krogi.

V soboto, 15. februarja, je v Murski Soboti potekal 5. turnir regijske lige z serijsko zračno puško. Zmagal je Martin Marič iz SD Domajinci z 373 točkami. Z 372 točkami je na drugem mestu Mirko Tenšek iz SD Janko Jurkovič in z 369 točkami na tretjem Marjan Zadravec iz SD Mesto Ljutomer. Ekipno z 20 točkami je 1. mesto pripadlo SD Janko Jurkovič, drugo mesto je zasedlo ŠSD Murska Sobota 1, tretje pa SD Bakovci.

Foto: Športno strelsko društvo Murska Sobota

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.