https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboški župan se je udeležil slovesnosti v Ingolstadtu

18.02.2020 ob 9:00  

Minuli konec tedna se je župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek na povabilo slovenskega društva Lastovka, ki že več kot štiri desetletja deluje v nemškem mestu Ingolstadt, udeležil slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku.


Dogodka so se udeležili številni člani Lastovke, zdomci iz vseh krajev Slovenije, ki so v Ingolstadt in okolico odšli v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, v želji, da si z delom v tovarni avtomobilov Audi zagotovijo lepšo prihodnost. Slovesnost je bila prežeta z domoljubnimi čustvi, v kulturnem programu so nastopili Pevska skupina Korona iz Radovljice in otroci, ki obiskujejo dopolnilni pouk slovenskega jezika. Po proslavi je za zabavo poskrbel ansambel Skok iz Slovenije.

Predsednik društva Lastovka Franc Fabian je predstavil aktivnosti društva, ki veliko pozornost posveča najmlajšim, tretji generaciji Slovencev, ki se z veseljem učijo slovenščine in spoznavajo slovensko kulturo in zgodovino. Slovesnosti se je udeležili tudi nadžupan mesta Ingolstadt dr. Christian Lösl, ki je povedal, da v Ingolstadtu živeči Slovenci s svojo kulturo, bogatijo tudi življenje njihovega mesta.

Župan Jevšek se je zahvalil članom društva za njihovo ohranjanje slovenskega jezika in kulture in jim zagotovil podporo mestne občine tudi v prihodnje. Izpostavil je 100-letnico priključitve Prekmurja Sloveniji, ki smo jo obeleževali minulo leto in povedal, da brez ohranjanja slovenstva tega velikega jubileja ne bi praznovali. Izpostavil je odlično sodelovanje na področju kulture in umetnosti z mestom Ingolstadt, v mesecu aprilu bodo namreč v galeriji gostili razstavo umetnikov iz Ingolstadta, prav tako pa bodo mladi iz Murske Sobote letos ponovno sodelovali v mladinskem gledališko-plesnem projektu. Predstavnikom mesta Ingolstadt se je zahvalil za podporo društvu Lastovka, njenim članom pa zaželel nadaljnje uspešno delo pri ohranjanju slovenskega jezika in kulture v pobratenem mestu Ingolstadt.

*Foto: FB Aleksander Jevšek

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.02.2020 ob 9:38 gost

      .......... tretji generaciji Slovencev, ki se z veseljem učijo slovenščine ................. Neverjetno kaj vi vse skup ne spravite. Kako je nekdo lahko Slovenec, če ne zna slovensko?

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.02.2020 ob 10:29 gost

      jefšek naj samo ostane v Ingolštati

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.02.2020 ob 10:33 debeluh gost

      Te pa pridi tij na njegovo mesto, če on ostane tam, . Zakoj ne probaš, pa samo gobcaš, glupane.

      2 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.02.2020 ob 15:41 gost

      je potrebno mar kaj zbetonirat ,pa šel šerif pogledat in podat strokovno mnenje :D

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.02.2020 ob 19:44 čombe gost

      Što pa te plača te izlet temu strokovnjaku na vseh področjih predvsem na področju lekarništva ? Gutaljevo so že izplačali ?Samo pijtan

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.