https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Zanimivi turistični produkti osnovani na konjeništvu

23.10.2019 ob 10:00  

Na popotovanje po prekmurskih ravnicah, odkrivanje naravnih in kulturnih biserov podravske regije ter skritih kotičkov madžarske županije Zala, se bodo od sedaj naprej obiskovalci lahko podali v varnem udobju kočije 21.stoletja. Izbrane termine bo mogoče rezervirati kar preko spleta, prav tako bo možen predhoden pregled ponujenih tematskih kočijaških poti z vsemi vključenimi ogledi in postanki.


V okviru projekta Horse Based Tourism – HBT, sofinanciranega iz Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska, so projektni partnerji oblikovali zanimive turistične produkte osnovane na konjeništvu, ki so primerni za najširšo ciljno skupino. Oblikovani čezmejni turistični programi vključujejo jahalne programe, vožnje s kočijo 21. stoletja in programe aktivnosti s pomočjo konja.

Integriranost programov HBT omogoča učinkovito vključevanje raznolikih deležnikov, lokalnih ponudnikov in podjetnikov ter nenazadnje lokalne skupnosti, saj obsegajo že obstoječo lokalno ponudbo in storitve, kar bogati celovito ponudbo območja.

TEMATSKE KOČIJAŠKE TURE

Omenjeni programi gradijo na trajnostnem konjeniškem turizmu v okviru katerega je omogočeno odkrivanje naravnih in kulturnih elementov ruralnih območij. Razvite storitve so namenjene družinam, večjim zaključenim skupinam, posameznikom, aktivnim dopustnikom in starejšim ter ciljni skupini s posebnimi potrebami. Tematske kočijaške poti temeljijo na vožnji v sodobno zasnovani kočiji, pri čemer neizkušenost oz. odsotnost jahalnega predznanja ne predstavlja ovire za odkrivanje naravne in kulturne dediščine okolja. Projektni partnerji so oblikovali 3 različne modele sodobne kočije in 15 tematskih kočijaških tur. Slovenski projektni partnerji so vzpostavili 10 tovrstnih tur, madžarski projektni partnerji pa 5.  RIS Dvorec Rakičan, ki v projektu deluje kot partner je oblikoval 6 različnih turističnih programov, ki obsegajo vožnjo s kočijo, aktivnosti s konjem, oglede lokalnih in čezmejnih znamenitosti, kulinarična doživetja in nočitve.

INTERAKTIVNI IZBIRNIK POTI

Interaktivni zemljevid tematskih kočijaških poti omogoča celovit pregled oblikovanih čezmejnih tur in HBT programov doživetij. Izbirnik poti med drugim obsega opise turističnih znamenitosti in lokacije vzdolž tematskih kočijaških tur programskega območja, podrobnosti dejanske ture, trajanje turističnih programov in razpoložljive termine. Obiskovalci si lahko posamezno turo na zemljevidu predhodno ogledajo in doživetje v družbi konj rezervirajo preko spleta.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.