https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurje bodo ta konec tedna preplavile maškare

19.02.2020 ob 17:40  

Prihaja čas rajanja, krofov in pustnih šem. Na pustni vikend se bodo po številnih krajih odvijale pustne povorke in zabave. Za vas smo naredili seznam pustnih prireditev v Pomurju, preverite kam se lahko odpravite.


V petek bodo rajali v Gornji Radgoni

Že v petek se bodo maškare lahko zabavale na tradicionalnem Fašenku v Gornji Radgoni. Letos bodo zabavali Redlips, Vlado Kreslin & Mali bogovi in skupina Tabu. Maškare bodo začele polniti veliko dvorano sejmišča v Gornji Radgoni ob 20. uri, najizvirnejše pa čakajo tudi nagrade. Cena vstopnic, ki so že na voljo, je v predprodaji za člane ŠMK Klinka 6 evrov, za nečlane 8 evrov, na dan dogodka pa 10 evrov.

Na pustno soboto bodo maske preplavile Pomurje

MIKK v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota za otroke in njihove starše prireja Otroško pustovanje na Grajski ploščadi v Mestnem parku v Murski Soboti, ki se bo odvijalo med 10. in 12. uro.

Zvečer bo v MIKKovem klubskem prostoru po 21. uri tradicionalna pustna diskoteka. Za glasbo bosta skrbela HACK (Electonic Vagabundos) in Tom Walsh (Irska).

Odrancih bo na pustno soboto zelo pestro, saj poleg pustne povorke pripravljajo še domače koline po odransko. Prikaz kolin bo od 8. ure dalje v Centru kulturne dediščine Odranci. Ob 9.45 se bo začelo zbiranje maski, ki se bodo ob 10. uri podale na povorko po odranskih ulicah, ob 13.30 pa bo sledila pogostitev in druženje vse do 18. ure.

V soboto bodo rajali tudi v Puconcih na dvorišču občinske zgradbe Občine Puconci. Med 9. in 12. uro, druščino v maskah čaka pustno rajanje s plesno animacijo klovna Tonija Makaronija, pustna poslikava obraza in dobrote lokalnih pridelovalcev, med katerimi bodo tudi županovi krofi. Najboljše in najlepše maske bodo tudi nagrajene.

TIC Moravske Toplice prireja pustno rajanje, ki se bo pričelo ob 13. uri na osrednjem parkirišču v Moravskih Toplicah. Za pravo pustno zabavo bodo poskrbeli Plesna šola Zeko, čarovnik in iluzionist Luka, poslikava obraza in modelirni baloni ter seveda pustne dobrote na stojnicah. Vse atraktivne posamične in skupinske maske bodo nagrajene.

Pustna sobota bo dan veselja, norčij in rajanja tudi v Bogojini. Ob 9.30 se bo začela prireditev Fašenek v Bogojini, kjer se boste lahko udeležili pustne povorke po vasi Bogojina. Start povorke bo pred Vaško-gasilskim domom Bogojina.

Tradicionalno Maškarado v okviru občine Grad pripravljajo PGD Vidonci in vaščani Vidoncev. V prostorih vaško-gasilskega doma Vidonci vas čaka zanimiv kulturni program s temo »Vidonska varda«. Ob 17. 30 uri se bo začelo zbiranje maškar in kandidatov za »Vidonsko vardo«. Ob 18. uri sledita ustanovni zbor za »Vidonsko vardo« in prisega. Po 19. uri pa bo zabava s skupino Prestiž. Najlepše maske bodo nagrajene.

Na tradicionalno pustovanje vabijo tudi v Dolini pri Lendavi. Ob 16. uri se bo začela pustna povorka po vasi z veseloigro. Ob 17. bo pustna zabava za otroke v vaškem domu. Ob 20. uri pa sledi nepozabna zabava. Za naj maske, so tudi letos pripravili bogate nagrade.

Maximusu bo pustna zabava z dvornim norčkom in princeso Zalo potekala v avli kina v 1. nadstropju, z začetkom ob 17. uri. Na pustni dan v torek, 25. februarja, pa jih bodo ob 17. uri obiskali kurenti.

V Čili Bar&Club bo v soboto zabava z DJ Dadom, najboljše maske pa čaka nagradni sklad v višini 800 evrov.

Pustno rajanje se nadaljuje še v nedeljo

V Lendavi bodo pustovali v nedeljo z začetkom ob 13.30 pred Mestno hišo, kjer bo prevzem mestne oblasti, nato sledi pustno rajanje maškar na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane. Najboljše ter najizvirnejše in skupinske maske bodo bogato nagrajene. V primeru slabega vremena pa bo prireditev v nekdanji blagovnici. Podrobnejši program najdete tukaj.

Na Glavnem trgu v Ljutomeru bodo pustne šeme letos že 28. tradicionalno preganjale zimo. Fašenk v Lotmerki v izvedbi TD Ljutomer se bo z otroškim pustnim rajanjem pričel ob 13. uri, ob 14. uri pa bo tradicionalna pustna povorka.

V Nedelici bo v nedeljo pustna povorka po vasi v organizaciji KD Rdeči zvonček Nedelica. Pričetek bo ob 12. uri pred Vaško-gasilskim domom v Nedelici. Predvidoma ob 16.30 pa se bo povorka, v kateri bodo sodelovali tudi kurenti, ustavila pred Gostilno pri studencu.

V torek bodo rajali v Beltincih

V Beltince v torek prihajajo kurenti Etnografskega društva Ježevka iz Ptuja. Ob 13. uri bodo obiskali Dom starejših Beltinci, ob 13.30 bo sprejem pri županu, ob 14. uri pa sledi povorka do SPARa Beltinci. Pustovanje s kurenti se bo ob 15. uri nadaljevalo na dvorišču gostilne Zvezda.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2020 ob 20:10 Lendavski nadvojvoda gost

      Zdaj pa dosta,nega vas,nikši ste nej,s ken se naj krejgan,mrtvačina ste vij vsij.Niti nas Vougre ne plu"vlete,nič,srmaštvu.Žalusten san.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.