https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Odpoklic konopljinega olja in sadnih muslijev

19.02.2020 ob 10:07  

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin obvešča o odpoklicih več izdelkov, in sicer konopljinega olja Hanf & Natur Bio ter sadnih kosmičev v različnih pakiranjih.


Odpoklic konopljinega olja Hanf & Natur Bio

Iz prodaje je odpoklicano olje iz semen jedilne konoplje Hanf & Natur Bio nemškega proizvajalca Hanf & Natur Ralf Buck, ki ga v Sloveniji distribuira Verasio d.o.o.

Za konopljino olje sumijo, da vsebuje preseženo mejno vrednost policikličnih aromatskih ogljikovodikov. Na upravi zato uživanje konopljinega olja odsvetujejo in prosijo, da kupci izdelek vrnejo na mesto nakupa.

Izdelek je pakiran v steklenice, ki vsebujejo 250 mililitrov olja. Roka uporabe za odpoklicano olje sta 31. oktober in 31. december.

Odpoklic sadnih kosmičev

Zaradi presežene vrednosti ohratoksina A, so odpoklicani sadni kosmiči v treh različnih pakiranjih, katerih proizvajalec je Marko Slavič, Vila Natura, iz Križevcev pri Ljutomeru.

Proizvajalec Marko Slavič, Vila Natura, je iz prodaje odpoklical Sadne Mueslije 500 gramov z rokom uporabe 8. november 2020. Pakirani so v papirnate vrečke, pakiranje pa vsebuje 500 gramov izdelka.

Sadne kosmiče Bio Zone 500g, katerih proizvajalec je Marko Slavič, je iz prodaje odpoklicalo tudi podjetje Mercator. Odpoklicani so kosmiči z rokom uporabe 24. avgust 2020 in črtno kodo 3838900948491.

Nosilec živilske dejavnosti Malinca d.o.o., Velenje pa izvaja umik in odpoklic izdelka »Musli iz ekološke pridelave 500g s sadjem«, z rokom uporabe 8. november 2020 in črtno kodo 3830063270433. Izdelek je bil naprodaj v spletni trgovini Malinca in trgovini Malinca v Velenju.

Potrošniki, ki so katerega od navedenih izdelkov kupili, naj ga ne zaužijejo, temveč ga vrnejo na mesto nakupa. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, so zapisali na spletni strani Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.