https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V preteklem dnevu vlom v trgovino in nameren požar

24.02.2020 ob 7:00  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči. V eni je bila ena oseba lažje telesno poškodovana. Obravnavanih je bilo še pet primerov povoženja divjadi. Poleg tega so bila obravnavana štiri kazniva dejanja in ena kršitev javnega reda.


S področja kriminalitete so soboški policisti obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil in namerno poškodovanje vozila. V Kuzmi so ponoči neznanci vlomili v trgovino Kompas Shop in iz notranjosti odnesli večjo količino cigaret.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje je včeraj ob 18.31 v Renkovcih, občina Turnišče, zagorel del gospodarskega poslopja. Požar, ki je zajel okoli 150 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci PGD Turnišče in Renkovci. Policisti so ugotovili, da je moški namerno povzročil požar na delu gospodarskega poslopja, pri tem pa je nastalo za okoli 20.000 EUR škode. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Javni red je bil kršen 1-krat v zasebnem prostoru.  

Policisti so zaustavili tujega voznika osebnega avtomobila, kateri je na pomurski avtocesti vozil v nasprotni smeri. Tujec bo priveden k sodniku za prekrške.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju policijske postaje Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.