https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

VIDEO: Dež je na severovzhodu Slovenije že prešel v sneg

26.02.2020 ob 10:30  

Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes oblačno s padavinami, ponekod se bo meja sneženja spustila do nižin. Jutri bo sprva jasno z meglo po nižinah, popoldne se bo pooblačilo.

Meja sneženja do nižin

Danes bo pretežno oblačno s padavinami, vmes bodo nastajale tudi nevihte. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo sredi dneva in popoldne ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem pa proti večeru burja. Popoldanske temperature bodo od 0 do 5 °C, navaja Arso.

Močnejši nalivi in sodra

Hladna fronta je zjutraj dosegla skrajni sever Slovenije in se tekom dneva počasi pomikala proti jugu/jugozahodu države. Ob nevihtah se bodo lokalno pojavljali močnejši nalivi in sodra, navaja Neurje.si.

Danes je sodra že padla ob močnejši nevihti z nalivom, ponekod na štajerski avtocesti, med Celjem in Mariborom.

Dež je marsikje na severu in severovzhodu Slovenije že prešel v sneg. Snežinke je mogoče opaziti tudi v Prekmurju. 

Vir: Neurje.si

Ponoči bodo padavine povsod ponehale, do jutra se bo zjasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1 °C.

Jutri bo sprva pretežno jasno, dopoldne bo po nekaterih nižinah še megla. Popoldne in zvečer se bo krepil jugozahodni veter, postopno se bo pooblačilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, na Primorskem do 12 °C.

Obeti

"V noči na petek bo ponekod prehodno deževalo, meja sneženja bo na okoli 700 m nadmorske višine. V petek se bo zjasnilo, pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter. V soboto na vzhodu še delno jasno, drugod se bo od zahoda pooblačilo. Pihal bo jugozahodni veter," še navaja Arso.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2020 ob 11:43 gost

      Jehovci so že napunili čun,tak ka ja..Apokalipsa je tu ...Pa ne se izpostavlati tomi deži,ka vsebuje korona viruse

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.